دوره 7، شماره 6 - ( 12-1392 )                   جلد 7 شماره 6 صفحات 511-502 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rostami A, Bourghi H, Ghasemnejad R. Radiology Department Staffs’ Awareness Of HIS Application In Hospitals Affiliated To Hamadan University Of Medical Sciences In 2012 . payavard 2014; 7 (6) :502-511
رستمی آرام، بورقی حمید، قاسم نژاد رضا. بررسی میزان آگاهی کارکنان بخش‌های رادیولوژی درخصوص کاربردهای سیستم اطلاعات بیمارستانی در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی همدان در سال1391. پیاورد سلامت. 1392; 7 (6) :502-511

1- ، Rostamy_1969@yahoo.com

زمینه و هدف: بخش‌های پرتونگاری از بخش‌های اساسی و گران قیمت هر مرکز درمانی است. در این میان به کارگیری صحیح نظام اطلاعات بیمارستان موجب ارتقای کیفیت خدمات بهداشتی درمانی و کاهش هزینه‌های بخش‌های درمانی می‌گردد. هدف از این مطالعه، بررسی میزان آگاهی کارکنان بخش‌های رادیولوژی بیمارستان‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی همدان در خصوص کاربردهای نظام اطلاعات بیمارستان((HIS می‌باشد.

روش بررسی: در این مطالعه‌ی توصیفی که به صورت مقطعی بر روی 52 نفر از کارکنان بخش‌های رادیولوژی بیمارستان‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی همدان(1391) انجام گرفت میزان آگاهی آنان در مورد HIS، با استفاده از پرسشنامه‌ی دو قسمتی شامل اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه در ارتباط با نظام اطلاعات بیمارستانی که اعتبار علمی و روایی پرسشنامه‌ها از قبل توسط اعضای هیئت علمی گروه مدارک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کاشان تایید شده بود و نیز مجریان این پژوهش پایایی 8/0 را برای آن به دست آوردند، مورد بررسی قرار گرفت. در آخر نیز داده‌های حاصل از پژوهش توسط نرم افزار SPSS ویرایش هفدهم مورد تحلیل و بررسی آماری قرار گرفت.

یافته‌ها: نتایج مطالعه نشان داد که 8/3 درصد از کارکنان دارای آگاهی ضعیف، 4/65 درصد آگاهی متوسط و 8/30 درصد آگاهی خوبی در مورد کاربردهای(HIS) داشتند و در این میان، آگاهی عالی مشاهده نشد.

نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج تحقیق برگزاری دوره‌های مرتبط و به روز برای آشنایی هرچه بیشتر کارکنان بخش‌های رادیولوژی با نظام اطلاعات بیمارستانی(HIS) توصیه می‌گردد.

انتشار الکترونیک: 1392/11/26