دوره 7، شماره 2 - ( 4-1392 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 132-123 | برگشت به فهرست نسخه ها

Barzekar H, Safdari R, Eshraghiyan M R, Dargahi H. The Study Of Organizational Factors Affecting The Application Of Information Technology By Middle Managers In TUMS Hospitals. payavard 2013; 7 (2) :123-132
برزه کار حسین، صفدری رضا، اشراقیان محمدرضا، درگاهی حسین. مطالعه عوامل سازمانی مؤثر در بکارگیری فناوری اطلاعات توسط مدیران میانی بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران. پیاورد سلامت. 1392; 7 (2) :123-132

1- ، Hdargahi@tums.ac.ir

زمینه و هدف : یکی از مهمترین دلایل تمایز سازمانها از یکدیگر، درجه بکارگیری فناوری اطلاعات توسط آنها در فعالیت‌های سازمانی است. از مهمترین عواملی که در بکارگیری فناوری اطلاعات نقش دا رد ، عوامل سازمانی است مانند منابع سازمانی، دانش سازمانی ، فرایندها، ساختار مدیریتی، ارزش‌ها و اهداف که همگی بر میزان پذیرش و کاربرد سازمانها از این فناوری تأثیر می‌گذارند. لذا هدف این پژوهش، تعیین میزان تاثیر عوامل ذکرشده در بکارگیری فناوری اطلاعات توسط مدیران میانی دانشگاه علوم پزشکی تهران می‌باشد.

روش بررسی: این مطالعه بصورت توصیفی-تحلیلی و از نوع مقطعی است که در سال 1389 انجام شد. جامعه پژوهش را در این مطالعه تعداد 110 نفر از مدیران میانی بیمارستان‌های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران تشکیل می‌دادند. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی و پایایی آن قبل از انجام مطالعه تایید گردید. تعداد 89 نفر پرسشنامه را تکمیل کردند و عودت دادند که در نتیجه ضریب پاسخ دهی برابر 80 درصد بود.

یافته‌ها : افراد شرکت کننده در مطالعه 9/62 % مرد و 1/37 % زن بودند. یافته‌های پژوهش نشان داد که بین منابع سازمانی، دانش سازمانی، فرایندها، ساختار مدیریتی، ارزش‌ها و اهداف با بکارگیری فناوری اطلاعات رابطه معنی‌داری وجود دارد(01/0 p< ).

نتیجه‌گیری: عوامل سازمانی از مهمترین عوامل در بکارگیری فناوری اطلاعات می‌باشد که مدیران میانی سازمان‌ها و کارشناسان امر باید به جنبه‌های مهم و تأثیرگذار آن توجه داشته باشند و در صدد برطرف کردن آنها برآیند.

انتشار الکترونیک: 1392/5/2