دوره 14، شماره 6 - ( بهمن و اسفند 1399 )                   جلد 14 شماره 6 صفحات 556-546 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghazi-Saeedi M, Riahi R, Nouri R. Selective Dissemination of Journals Information and its Effect on Citation Indicators. payavard 2021; 14 (6) :546-556
URL: http://payavard.tums.ac.ir/article-1-6984-fa.html
قاضی سعیدی مرجان، ریاحی رویا، نوری رسول. اشاعه گزینشی اطلاعات مجلات و تأثیر آن بر شاخص‌های استنادی. پیاورد سلامت. 1399; 14 (6) :546-556

URL: http://payavard.tums.ac.ir/article-1-6984-fa.html


1- دانشیار گروه مدیریت اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2- دانشجوی دکتری آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
3- استادیار گروه کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، مرکز تحقیقات فناوری اطلاعات در امور سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاع‌رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران ، nouri@mng.mui.ac.ir
چکیده:   (1461 مشاهده)
زمینه و هدف: در این پژوهش به منظور افزایش رویت پذیری مقالات مجلات Scopus دانشگاه علوم پزشکی تهران خدمات اشاعه‌‌ی گزینشی اطلاعات ارایه و تاثیر آن بر برخی شاخص‏های استنادی مجلات مذکور بررسی گردید.
روش بررسی: پژوهش حاضر نیمه تجربی از نوع دو گروهی بود. در این مطالعه، مجلات Scopus دانشگاه علوم پزشکی تهران(۲۰ عنوان) به‌‌صورت تصادفی به دو گروه آزمون و کنترل، تقسیم و شاخص‌های استنادی آنها  بررسی شد. سپس خدمات اشاعه‌‌ی گزینشی اطلاعات مجلات گروه آزمون بر پایه‌‌ی سیستم Alert پابمد طراحی و به‌‌مدت یک سال ارایه گردید. در نهایت، شاخص‏‌های استنادی مجلات گروه آزمون و کنترل مجددا ارزیابی و مقایسه گردید. برای تحلیل داده‏‌ها از آزمون‌‌ تی مستقل، تی زوجی و آنالیز کواریانس استفاده شد.
یافته‌‌ها: مقایسه‌‌ی میانگین استنادات و نیز شاخص‏های SNIP ،SJR و CiteScore  قبل و بعد از مداخله بین گروه‏های آزمون و کنترل تفاوت معناداری نشان نداد. اما میانگین شاخص CiteScore در هر دو گروه پس از مداخله به صورت معناداری بیشتر از قبل مداخله بود. 
نتیجه‌‌گیری: نتایج نشان داد که ارایه خدمات پیش گفته در بازه زمانی تعریف شده در این پژوهش بر شاخص‏های استنادی مد نظر تاثیر معناداری نداشته است اما تجارب ارزشمندی در این مطالعه حاصل شد که در پژوهش‏های بعدی و نیز ارایه خدماتی از این دست برای پژوهشگران، کتابداران و نیز مدیران مجلات قابل استفاده خواهد بود.
متن کامل [PDF 547 kb]   (531 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی
انتشار الکترونیک: 1399/11/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پیاورد سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb