دوره 13، شماره 5 - ( آذر و دی 1398 )                   جلد 13 شماره 5 صفحات 411-418 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soltan Dallal M M, Zandieh Moradi R, Mazaheri Nezhad Fard R, Rajabi Z. Identification and Diagnosis of Enterohemorrhagic E. Coli by Molecular Method in Boroujerd City Cows' Milk. payavard. 2020; 13 (5) :411-418
URL: http://payavard.tums.ac.ir/article-1-6926-fa.html
سلطان دلال محمد مهدی، زندیه مرادی رضا، مظاهری نژاد فرد رامین، رجبی زهرا. شناسایی و تشخیص اشریشیاکلی انتروهموراژیک در شیر گاوهای شهرستان بروجرد با روش مولکولی. پیاورد سلامت. 1398; 13 (5) :411-418

URL: http://payavard.tums.ac.ir/article-1-6926-fa.html


1- استاد گروه پاتوبیولوژی، مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی/ بخش میکروب‌شناسی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، soltanda@sina.tums.ac.ir
2- کارشناس ارشد میکروب‌شناسی مواد غذایی، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
3- استادیار گروه پاتوبیولوژی، بخش میکروب‌شناسی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
4- کارشناس ارشد میکروبیولوژی، مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده:   (377 مشاهده)
زمینه و هدف: انتقال باکتری­های بیماری­زا از حیوان به انسان به­ صورت مستقیم و یا از طریق مصرف گوشت و شیر و یا فراورده ­های آنها امکان­پذیر است. هدف از انجام این مطالعه، شناسایی و تشخیص اشریشیاکلی انتروهموراژیک در شیر گاوهای شهرستان بروجرد با روش مولکولی بوده است.
روش بررسی: در یک مطالعه­ ی توصیفی و مقطعی، تعداد 150 نمونه شیر در مدت 4 ماه از ابتدای آبان ماه 1395 تا پایان بهمن ماه همان سال از گاوداری­های موجود در شهرستان بروجرد و حومه نمونه­ برداری شد. نمونه ­های شیر پس از انجام مراحل غنی سازی، کشت و آزمون­های بیوشیمیایی بر روی EMBآگار و تست­های افتراقی IMVIC، و کشت خطی بر روی محیط سوربیتول مک کانکی آگار، جهت شناسایی جدایه­ های سوربیتول منفی، و تاییدشان توسط تست سرولوژی و شناسایی ژن eaeA به­ وسیله تست PCR بررسی گردیدند.
یافته ها: از مجموع 31 ایزوله اشریشیاکلی جداشده، تعداد 6 ایزوله به­عنوان سوربیتول منفی جداسازی شد(19/4%). از مجموع 6 ایزوله، تعداد 5 ایزوله(16/1%) بر روی محیط کروم آگار از نظر فعالیت بتاگالاکتوزیدازی منفی (MUG-) شناخته شدند. هر 5 ایزوله در تست سرولوژیک با آنتی سرم O157:H7 تایید گردید و در بررسی مولکولی صورت گرفته دارای ژن eaeA بودند.
نتیجه گیری: شیوع 16/1% اشریشیاکلی انتروهموراژیک در شیرخام به­ عنوان یکی از عوامل ایجاد اسهال در جامعه می­ تواند از اهمیت زیادی برخوردار باشد. لذا طغیان­های ناشی از مصرف این ماده غذایی در مناطقی از کشور که به لحاظ سنتی هنوز مصرف شیرخام را در سبدغذایی قرار می­دهند، می­تواند نتایج باارزشی در جهت پیشگیری از موارد بیماری­های اسهالی به­ دست آورد.
متن کامل [PDF 488 kb]   (99 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم آزمایشگاهی
انتشار الکترونیک: 1398/12/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پیاورد سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Journal of Payavard Salamat

Designed & Developed by : Yektaweb