دوره 13، شماره 5 - ( آذر و دی 1398 )                   جلد 13 شماره 5 صفحات 418-411 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soltan Dallal M M, Zandieh Moradi R, Mazaheri Nezhad Fard R, Rajabi Z. Identification and Diagnosis of Enterohemorrhagic E. Coli by Molecular Method in Boroujerd City Cows' Milk. payavard 2020; 13 (5) :411-418
URL: http://payavard.tums.ac.ir/article-1-6926-fa.html
سلطان دلال محمد مهدی، زندیه مرادی رضا، مظاهری نژاد فرد رامین، رجبی زهرا. شناسایی و تشخیص اشریشیاکلی انتروهموراژیک در شیر گاوهای شهرستان بروجرد با روش مولکولی. پیاورد سلامت. 1398; 13 (5) :411-418

URL: http://payavard.tums.ac.ir/article-1-6926-fa.html


1- استاد گروه پاتوبیولوژی، مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی/ بخش میکروب‌شناسی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، soltanda@sina.tums.ac.ir
2- کارشناس ارشد میکروب‌شناسی مواد غذایی، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
3- استادیار گروه پاتوبیولوژی، بخش میکروب‌شناسی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
4- کارشناس ارشد میکروبیولوژی، مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده:   (1919 مشاهده)
زمینه و هدف: انتقال باکتری­های بیماری­زا از حیوان به انسان به­ صورت مستقیم و یا از طریق مصرف گوشت و شیر و یا فراورده ­های آنها امکان­پذیر است. هدف از انجام این مطالعه، شناسایی و تشخیص اشریشیاکلی انتروهموراژیک در شیر گاوهای شهرستان بروجرد با روش مولکولی بوده است.
روش بررسی: در یک مطالعه­ ی توصیفی و مقطعی، تعداد ۱۵۰ نمونه شیر در مدت ۴ ماه از ابتدای آبان ماه ۱۳۹۵ تا پایان بهمن ماه همان سال از گاوداری­های موجود در شهرستان بروجرد و حومه نمونه­ برداری شد. نمونه ­های شیر پس از انجام مراحل غنی سازی، کشت و آزمون­های بیوشیمیایی بر روی EMBآگار و تست­های افتراقی IMVIC، و کشت خطی بر روی محیط سوربیتول مک کانکی آگار، جهت شناسایی جدایه­ های سوربیتول منفی، و تاییدشان توسط تست سرولوژی و شناسایی ژن eaeA به­ وسیله تست PCR بررسی گردیدند.
یافته ها: از مجموع ۳۱ ایزوله اشریشیاکلی جداشده، تعداد ۶ ایزوله به­عنوان سوربیتول منفی جداسازی شد(۱۹/۴%). از مجموع ۶ ایزوله، تعداد ۵ ایزوله(۱۶/۱%) بر روی محیط کروم آگار از نظر فعالیت بتاگالاکتوزیدازی منفی (MUG-) شناخته شدند. هر ۵ ایزوله در تست سرولوژیک با آنتی سرم O۱۵۷:H۷ تایید گردید و در بررسی مولکولی صورت گرفته دارای ژن eaeA بودند.
نتیجه گیری: شیوع ۱۶/۱% اشریشیاکلی انتروهموراژیک در شیرخام به­ عنوان یکی از عوامل ایجاد اسهال در جامعه می­ تواند از اهمیت زیادی برخوردار باشد. لذا طغیان­های ناشی از مصرف این ماده غذایی در مناطقی از کشور که به لحاظ سنتی هنوز مصرف شیرخام را در سبدغذایی قرار می­دهند، می­تواند نتایج باارزشی در جهت پیشگیری از موارد بیماری­های اسهالی به­ دست آورد.
متن کامل [PDF 488 kb]   (1726 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی اصيل | موضوع مقاله: علوم آزمایشگاهی
انتشار الکترونیک: 1398/12/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پیاورد سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb