دوره 13، شماره 6 - ( بهمن و اسفند 1398 )                   جلد 13 شماره 6 صفحات 438-429 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rezaei M, Mehrabian S, Amini K. The Synergistic Effect of Ketoconazole and Probiotic Bifidobacterium Bifidum on Isolated Composition of Expression of Candida Albicans Als Gene Biofilm from Oral Samples. payavard 2020; 13 (6) :429-438
رضایی مینا، مهرابیان صدیقه، امینی کیومرث. تاثیر هم‌افزایی ترکیب کتوکونازول و پروبیوتیک بیفیدوباکتریوم بیفیدوم بر بیان ژن ALS تولید بیوفیلم کاندیدا آلبیکنس جداشده از نمونه‌های دهانی. پیاورد سلامت. 1398; 13 (6) :429-438

1- کارشناس ارشد میکروبیولوژی، گروه بیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- استاد گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، mehrabian_s@aui.ac.ir)
3- دانشیار گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران
زمینه و هدف: در بین فاکتورهای بیماری‌‌زایی کاندیدا آلبیکنس می‌‌توان از ژن  ALS) Agglutinin Like Sequence) نام برد که در کدکردن دسته‌‌ی بزرگی از گلیکوپروتئین‌‌ها که عامل اصلی چسبندگی قارچ به میزبان است، نقش دارد. این مطالعه، بررسی اثر سینرژیک کتوکونازول و ترکیب پروبیوتیک بیفیدوباکتریوم بیفیدوم بر بیان بیوفیلم ژن ALS کاندیدا آلبیکنس جدا شده از نمونه‌‌های دهانی می‌‌باشد.
روش‌‌ بررسی: در این مطالعه‌‌ی مقطعی ۱۲ جدایه بالینی کاندیدا آلبیکنس از عفونت پریودنتال دهانی بیمارانی که به کلینیک دندانپزشکی کرمان مراجعه کرده بودند، جمع‌‌آوری شد. میزان حداقل غلظت مهارکننده‌‌ی رشد و حداقل غلظت ممانعت‌کننده از رشد قارچی برای هرکدام از تیمارها(داروی کتوکونازول، پروبیوتیک هرکدام به‌‌تنهایی و ترکیبی از هر دو کتوکونازول+پروبیوتیک) با استفاده از روش میکرودایلوشن به‌‌دست آمد. در نهایت آزمون واکنش زنجیری پلیمراز در زمان واقعی
(Real-time Polymerase Chain Reaction) به‌‌منظور بررسی سطح بیان ژن als در سویه‌‌ها انجام گردید و نتایج با استفاده از روش -ct∆∆ ۲ آنالیز شد.
یافته‌‌ها: نتایج نشان داد که ترکیب کتوکونازول و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم اثر سینرژی دارند. نتایج مطالعه‌‌ی حاضر نشان داد که اثر کتوکونازول (Ketoconazole)، باکتری پروبیوتیک (Probiotic) بیفیدوباکتریوم بیفیدوم به‌‌تنهایی و اثر توام کتوکونازول و بیفیدوباکتریوم (Keto+Pro) به‌‌ترتیب توانستند ۱/۴۷، ۱/۲۹ و ۱/۶۱ برابر بیان ژن ALS را در ایزوله‌‌های کاندیدا آلبیکنس کاهش دهند.
نتیجه گیری: نتیجه‌‌ی این مطالعه، نشان داد که اثر سینرژیستی بین کتوکونازول و پروبیوتیک بیفیدوباکتریوم بیفیدوم در کاهش بیان ژن als (تولید بیوفیلم) وجود دارد. پیشنهاد می‌‌شود که در درمان عفونت‌‌های کاندیدایی مکمل پروبیوتیک به همراه کتوکونازول تجویز گردد.
نوع مطالعه: پژوهشی اصيل | موضوع مقاله: علوم آزمایشگاهی
انتشار الکترونیک: 1398/12/10