Zarbi M, Safdari R, Einollahi N. Design, Implementation and Evaluation of Software to Increase Users’ Awareness and Facilitate the Identification of the Most Appropriate Centers Providing Laboratory Services in Tehran Province. payavard 2021; 14 (6) :535-545
URL:
http://payavard.tums.ac.ir/article-1-6873-fa.html
ضربی محمد، صفدری رضا، عین الهی ناهید. طراحی، پیادهسازی و ارزیابی نرم افزار به منظور افزایش آگاهی کاربران و تسهیل در شناسایی مناسبترین مراکز ارایهدهنده خدمات آزمایشگاهی در استان تهران. پیاورد سلامت. 1399; 14 (6) :535-545
URL: http://payavard.tums.ac.ir/article-1-6873-fa.html
1- کارشناس ارشد انفورماتیک پزشکی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
2- استاد گروه مدیریت اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، rsafdari@tums.ac.ir
3- استاد گروه علوم آزمایشگاهی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده: (1980 مشاهده)
زمینه و هدف: آزمایشگاههای تشخیص پزشکی از جمله مهمترین مراکز در چرخهی درمان بیماران محسوب میشوند. امروزه انتخاب آگاهانهی آزمایشگاههای تشخیص پزشکی یکی از چالشهایی است که بیماران در فرایند درمان با آن مواجه هستند. این پژوهش با هدف ارتقای دانش کاربران نرمافزار در زمینهی علوم آزمایشگاهی و همچنین تسهیل در انتخاب آگاهانه و هوشمند آزمایشگاه موردنیاز کاربران انجام شد.
روش بررسی: این پژوهش از نوع مطالعات توصیفی-توسعهای با رویکرد کاربردی است. مراحل انجام کار شامل مطالعات کتابخانهای، نیازسنجی براساس پرسشنامهها، جمع آوری انواع دادههای دانشی و شناسنامهای، طراحی از طریق ترسیم نمودارهای UML، پیادهسازی با استفاده از زبان برنامهنویسی جاوا و ارزیابی نرمافزار بود.
یافتهها: یک سیستم جامع از اطلاعات آزمایشگاهی و آزمایشهای قابلانجام در کلیه آزمایشگاههای تهران میباشند، ایجاد گردید. همچنین براساس فاکتورهایی نظیر دسترسی مکانی، انواع آزمایشگاهها و انواع آزمایشها سامانهای طراحی شد که با استفاده از آن کاربران میتوانند با سرعت بالا و جابهجایی کمتر، اطلاعات کافی و مطابق با نیازهای خود به مناسبترین مراکز آزمایشگاهی دسترسی داشته باشند. ارزیابی با استفاده از پرسشنامهی محققساخته که روایی و پایایی آن تایید شده بود، انجام شد. جامعه هدف شامل ۱۱ نفر متخصص و ۴۰ نفر کاربر عادی بود. براساس معیار لیکرت، نتایج بهدست آمده از پاسخ تمام افراد شرکتکننده در پژوهش برای سؤالات موجود در پرسشنامه، بالاتر از ۴/۰۵ بود.
نتیجهگیری: نرمافزار مذکور نشان داد، فاکتورهایی که در نیازسنجی از اولویت برخوردار بودند به مقدار قابلتوجهی موجب افزایش رضایتمندی کاربران شده و همچنین سهولت استفاده از خدمات آزمایشگاهی را مطابق با نیاز کاربران فراهم نمود.
نوع مطالعه:
كاربردي |
موضوع مقاله:
فناوری اطلاعات سلامت انتشار الکترونیک: 1399/11/10