دوره 13، شماره 3 - ( مرداد و شهریور 1398 )                   جلد 13 شماره 3 صفحات 193-181 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mortazavi S M J, Torabi Konjin F, Minaei Bidgoli B, Okati A. Identifying Important Factors of Arthroplasty in Patients with Degenerative Knee Osteoarthritis Based on Association Rule Mining Approach. payavard 2019; 13 (3) :181-193
مرتضوی دکتر سید محمد جواد، ترابی کنجین فاطمه، مینایی بیدگلی دکتر بهروز، اکاتی دکتر علی. شناسایی عوامل موثر بر درمان تعویض مفصل در مبتلایان به استئوآرتریت زانو بر مبنای قواعد با هم آیی. پیاورد سلامت. 1398; 13 (3) :181-193

1- استاد گروه ارتوپدی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، smjmort@yahoo.com
2- کارشناس ارشد مهندسی فناوری اطلاعات، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکز، تهران، ایران
3- دانشیار گروه مهندسی کامپیوتر، دانشکده مهندسی کامپیوتر، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران
4- استادیار گروه ارتوپدی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران
زمینه و هدف: جراحی تعویض مفصل زانو درمانی رایج و قطعی در بیماران مبتلا به استئوآرتریت پیشرونده با هدف کاهش درد و بهبود کیفیت زندگی محسوب می­‌شود. این نوع جراحی، در صورت برقراری اندیکاسیون آن، باید در بیماران مبتلا در اسرع وقت انجام گیرد، زیرا با مراجعه­‌ی دیرهنگام، عوارض جراحی افزایش می‌یابد؛ لذا شناسایی عوامل موثر بر انتخاب این نوع رویکرد درمانی از اهمیت بسزایی برخوردار است. هدف از این پژوهش، شناسایی عوامل مؤثر بر انتخاب این نوع رویکرد درمانی در بیماران با بهره­‌گیری از الگوریتم Apriori در قالب قواعد با هم­‌آیی است.
روش بررسی: داده­‌های مورد نیاز این مطالعه، شامل 233 بیمار مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی تهران با تجویز جراحی تعویض مفصل زانو است که در مرکز تحقیقات بازسازی استخوان و مفاصل ثبت شده است. در این مطالعه پس از فرایند پیش­‌پردازش داده­‌ها، با بهره­‌گیری از الگوریتم Apriori و پیاده­‌سازی آن در محیط نرم ­­افزاری R Studio، عوامل مهم در تصمیم­‌گیری جراحی تعویض مفصل زانو شناسایی و مورد کاوش قرار گرفته‌­اند. این عوامل و ارتباط میان آن­ها بعد از استخراج به منظور تایید در اختیار پزشکان متخصص ارتوپدی قرار گرفته است.
یافته‌­ها: در این مطالعه فلکسیون کانتراکچر بیش از 20 درجه، بدشکلی(واروس-والگوس) بیش از 15 درجه، میزان نهایی فلکسیون مابین 75-51 درجه و تخریب غضروف مدیال به ترتیب از مهمترین عوامل در انتخاب بیماران برای درمان تعویض مفصل زانو هستند.
نتیجه­‌گیری:نتایج نشان داد که از الگوریتم‌­های داده کاوی می­توان در شناسایی عوامل موثر در گزینش بیماران این رویکرد درمانی استفاده نمود.
نوع مطالعه: پژوهشی اصيل | موضوع مقاله: علوم آزمایشگاهی
انتشار الکترونیک: 1398/6/30