دوره 12، شماره 6 - ( بهمن و اسفند 1397 )                   جلد 12 شماره 6 صفحات 499-488 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Comparing Health Literacy Level of Registered Women of Health Homes with Non-Registered Women Located in District 4 Municipality of Tehran. payavard 2019; 12 (6) :488-499
URL: http://payavard.tums.ac.ir/article-1-6666-fa.html
پناهی سیروس، صدقی شهرام، شکارچی سکینه. مقایسه ی سطح سواد سلامت در بین زنان عضو و غیرعضو خانه‌های سلامت مستقر در منطقه 4 شهرداری تهران. پیاورد سلامت. 1397; 12 (6) :488-499

URL: http://payavard.tums.ac.ir/article-1-6666-fa.html


1- استادیار گروه کتابداری و اطلاع رسانی، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
2- دانشیار گروه کتابداری و اطلاع رسانی، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
3- کارشناس ارشد کتابداری پزشکی، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران ، sakinehshekarchi@gmail.com
چکیده:   (3340 مشاهده)
زمینه و هدف: خانه‌های سلامت وابسته به شهرداری تهران چندین سال است که مشغول ارایه خدمات آموزشی در حوزه­ی سلامت به شهروندان در سرای محلات می‌باشند. این مطالعه بر آن است تا با مقایسه سطح سواد سلامت زنان عضو وغیرعضو خانه سلامت به اثربخشی برنامه‌های ارایه شده در این مراکز بپردازد.
روش  بررسی: پژوهش حاضر یک مطالعه ­ی مشاهده ای-مقطعی بود که بر روی 202 نفر از زنان عضو  و غیرعضو خانه سلامت منطقه چهار تهران و با استفاده از  نمونه‌گیری تصادفی انجام شد. ابزار پژوهش پرسش­ نامه سنجش سواد سلامت بزرگسالان 65-18 سال بود. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از آزمون‌های آمار توصیفی و آزمون یومن–ویتنی جهت مقایسه­ی سطح سواد سلامت زنان عضو و غیرعضو استفاده شد.
یافته‌ها: سطح سواد سلامت در زنان عضو و غیرعضو به ترتیب بر اساس حیطه­ ی"دسترسی" با میانگین 3/68 و 3/71، بر اساس حیطه­ ی"خواندن" با میانگین 3/75 و 3/61، بر اساس حیطه­ ی"فهم" با میانگین 3/93 و 3/79، بر اساس حیطه­ ی"ارزیابی" با میانگین 3/54 و 3/59 و بر اساس حیطه­ ی"به­کارگیری" با میانگین 3/86 و 3/68 بود. همچنین نتایج نشان داد که بین سطح سواد سلامت زنان عضو و غیرعضو خانه سلامت در تمامی حیطه‌ها تفاوت معنادار وجود ندارد.
نتیجه‌گیری: مداخلات آموزشی و برگزاری کارگاه‌ها در خانه های سلامت تاثیر معناداری در سطح سواد سلامت زنان عضو نداشته است. برگزاری کارگاه‌های متناسب با نیاز و ویژگی‌های سنی، شغلی و تحصیلات مراجعه‌کنندگان می‌تواند اثربخشی کارگاه‌های برگزار شده را افزایش داده و منجر به بهبود سطح سواد سلامت شهروندان شود.
واژه‌های کلیدی: سواد سلامت، زنان، خانه سلامت
متن کامل [PDF 487 kb]   (778 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی اصيل | موضوع مقاله: کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی
انتشار الکترونیک: 1397/12/22

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پیاورد سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb