دوره 12، شماره 5 - ( آذر و دی 1397 )                   جلد 12 شماره 5 صفحات 375-367 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zirak M, Tabatabaee S S, Hoseini Dolatabadi F. Association of Organizational Culture with Creativity of Employees Regarding the Intermediation of Social Capital. payavard 2019; 12 (5) :367-375
زیرک مهدی، طباطبایی سید سعید، حسینی دولت آبادی فاطمه. تعیین رابطه‌ی فرهنگ‌سازمانی و خلاقیت با نقش میانجی‌گری سرمایه‌ی اجتماعی در کارکنان معاونت توسعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد. پیاورد سلامت. 1397; 12 (5) :367-375

1- استادیار گروه علوم تربیتی، واحد تربت حیدریه، دانشگاه آزاد اسلامی، تربت حیدریه، ایران ، mehdizirak45@gmail.com
2- استادیار، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
3- دانشجوی دکتری مدیریت آموزشی،گروه علوم تربیتی ،واحد تربت حیدریه، دانشگاه آزاد اسلامی، تربت حیدریه، ایران
زمینه و هدف: اگر فرهنگ‌سازمانی منجر به تحریک خلاقیت سازمانی گردد، برای سازمان اثربخشی و موفقیت را به ارمغان می آورد. از این رو هدف اصلی این پژوهش تعیین رابطه‌ی فرهنگ‌سازمانی و خلاقیت کارکنان با توجه به نقش میانجی‌گری سرمایه‌اجتماعی در معاونت توسعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد بود.
روش بررسی: پژوهش حاضر از نوع توصیفی-تحلیلی است که بر روی 183 نفر از کارکنان معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی مشهد که به ‌صورت تصادفی انتخاب شده بودند، انجام شد. ابزار گردآوری داده‌ها، پرسش نامه‌های استاندارد فرهنگ‌سازمانی(56 سؤال)، خلاقیت کارکنان(60 سؤال) و سرمایه اجتماعی(28 سؤال) بود. بررسی اطلاعات به دست آمده از پرسش‌نامه‌ها با استفاده از روش مدل‌سازی معادلات ‌ساختاری و به کمک نرم‌افزار Pls smart نسخه دو انجام پذیرفت.
یافته‌ها: بین فرهنگ‌سازمانی و سرمایه‌اجتماعی با مقدار 0/752 و بین فرهنگ‌سازمانی و خلاقیت کارکنان با مقدار 0/464 همبستگی مستقیم وجود داشت. همچنین سرمایه‌اجتماعی رابطه بین فرهنگ‌سازمانی و خلاقیت کارکنان نقش میانجی‌گری ایفا می‌نمود.
نتیجه‌گیری: سازمان‌ها می‌توانند با توافق بر سر ارزش‌ها و باورهای موجود در سازمان و همسو کردن اهداف فردی و سازمانی به افزایش خلاقیت کارکنان کمک  نمایند و برنامه‌ریزان نیز نمی‌توانند اساس و معیار افزایش خلاقیت افراد را، بدون توجه به فرهنگ‌سازمانی پایه‌ریزی نمایند. اگر مدیران نسبت به تقویت سرمایه‌اجتماعی اقدام نمایند، می‌توانند ضمن تقویت فرهنگ‌سازمانی در سازمان‌های خود، بستر مناسبی را در جهت ایجاد همنوایی مشترک ایجاد کنند.
انتشار الکترونیک: 1397/9/21