Estabraghi E, Sadeghpour M, Mehrabani A. Study of Pomegranate Hydromethanol Extract on Staphylococcus Aureus and Escherichia Coli by Microplate in Laboratory Conditions. payavard 2018; 12 (3) :183-192
URL:
http://payavard.tums.ac.ir/article-1-6565-fa.html
استبرقی احسان، صادق پور مجید، مهربانی امیر. بررسی تاثیرات عصارهی هیدرومتانولی پوست انار بر روی باکتریهای استافیلوکوک اورئوس و اشریشیاکلی به روش میکروپلیت در شرایط آزمایشگاهی. پیاورد سلامت. 1397; 12 (3) :183-192
URL: http://payavard.tums.ac.ir/article-1-6565-fa.html
1- دکتری تخصصی میکروبیولوژی، گروه دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهربابک، شهربابک، ایران
2- کارشناس ارشد میکروبیولوژی، گروه بیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران ، magid_sadeghpoor@yahoo.com
3- کارشناس ارشد بهداشت مواد غذایی، گروه دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران
چکیده: (4111 مشاهده)
زمینه و هدف: پوست انار حاوی مقادیر زیادی از ترکیبات آنتی باکتریال و آنتی اکسیدان میباشد. با افزایش مقاومت آنتیبیوتیکی در باکتری اشریشیاکلی به عنوان عامل اساسی در عفونت ادراری و استافیلوکوک اورئوس عامل عفونتهای مقاوم به درمان، نیاز جدی به درمان جایگزین و یا ترکیباتی که مقاومت کمتری از خود نشان دهند، احساس میشود. هدف، بررسی خواص آنتی باکتریال عصارهی انار و ممانعت کننده از مقاومت آنتی بیوتیکی عصاره برعلیه باکتریهای پاتوژن میباشد.
روش بررسی: پس از جمع آوری پوست تازهی انار آنها را در مکانی به دور از نور خورشید و در سایه برای مدت 72-48 ساعت خشک کرده و عصارهگیری به روش خیساندن(ماسیراسیون Maceration) صورت گرفت، در بررسی میزان حداقل غلظت (رقت) مهارکننده از محیط مولرهینتون براث و برین هارت اینفیوژن آگار (Brain Heart Infusion Agar :BHI) استفاده شد. در روش چاهک(میکرودایلوشن) میزان کدورت حاصل، ارزیابی گردید.
یافتهها: نتایج حاصل از آزمون میکرودایلوشن نشان داد که حداقل غلظت ممانعت کننده از رشد (MIC: Minimum Inhibitory Concentration) برابر با رقت 1/8 به میزان 25 میکرولیتر از عصارهی انار برای باکتری اشریشیاکلی و باکتری استافیلوکوک اورئوس حداقل غلظت ممانعت کننده از رشد (MIC) برابر با رقت 1/16 به میزان 12/5 میکرولیتر از عصارهی انار است.
نتیجه گیری: عصارهی استخراج شده از پوست انار در شرایط ذکر شده بیشترین خاصیت ضدمیکروبی را در مقایسه با سایر موارد دارد. این عصاره با بیشترین اثر ضدمیکروبی بر روی استافیلوکوک اورئوس از باکتریهای گرم مثبت و در مقابل اشریشیاکلی که شاخص آلودگی مدفوعی به شمار می رود نیز کاملا موثر است. در نهایت استافیلوکوک اورئوس بیشترین حساسیت را به این عصاره از خود نشان داد.
نوع مطالعه:
پژوهشی اصيل |
موضوع مقاله:
علوم آزمایشگاهی انتشار الکترونیک: 1397/7/24