دوره 12، شماره 2 - ( خرداد و تیر 1397 )                   جلد 12 شماره 2 صفحات 127-120 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shahbazi M, Safdari R, Zarei M. Determining the Minimum Data Set for Uveitis Patients’ Electronic Health Records in Iran . payavard 2018; 12 (2) :120-127
شهبازی مینو، صفدری رضا، زارعی محمد. تعیین مجموعه‌ی حداقل داده‎ های پرونده الکترونیک بیماران یووئیت ایران. پیاورد سلامت. 1397; 12 (2) :120-127

1- کارشناس ارشد فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2- استاد گروه مدیریت اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، rsafdari@tums.ac.ir
3- استادیار گروه چشم پزشکی، بیمارستان فارابی، مرکز تحقیقات چشم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
زمینه و هدف: کیفیت پرونده الکترونیک به کیفیت محتویات آن و مستندسازی درست وابسته می‎باشد. تعیین حداقل مجموعه داده‎ها برای بالا بردن کیفیت محتویات پرونده‎های الکترونیک و کمک به بالا بردن کیفیت ارائه خدمات درمانی به بیماران مبتلا به یووئیت امری ضروری است. این پژوهش برای تعیین حداقل داده‎های ضروری برای پرونده الکترونیک بیماران یووئیت انجام شده است.
روش بررسی: در این مطالعه‌ی توصیفی و تحلیلی، 7 فوق تخصص شبکیه عضو هیئت علمی، 4 فوق تخصص شبکیه غیرهیئت علمی، 4 دستیار دوره‎ی فوق تخصصی شبکیه و 7 دستیار دوره‎ی تخصصی چشم‎پزشکی شاغل در بیمارستان فارابی تهران انتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسش نامه‎ای بود که محقق آن را تهیه و تنظیم کرده بود. به منظور روایی پرسش نامه، از روش اعتبار محتوا و برای سنجش پایایی از روش test-retest استفاده شد. تحلیل داده‎ها با استفاده از نرم افزار SPSS انجام شد.
یافته‎ها: از بین عناصری که به نظر‎سنجی گذاشته شده بود، تمامی عناصر با موافقت بالای 90 درصد به عنوان عنصر اصلی مطرح شد. در مورد اهمیت عناصر اطلاعاتی ارایه شده بین پاسخ‎های پزشکان شرکت‎کننده در نظر‎سنجی اختلاف معناداری مشاهده نشد.
نتیجه‎گیری: حداقل عناصر اطلاعاتی پرونده الکترونیک بیماران یووئیت با پنج گروه اطلاعات دموگرافیک، اطلاعات بالینی بیمار، اطلاعات آزمایشگاهی، نوع یووئیت، توصیه‎های درمانی، اطلاعات تصاویر چشم‎پزشکی ارایه شد. الگوی پیشنهادی برای سیستم‎های دستی و پرونده الکترونیک پزشکی قابل ارایه است.
نوع مطالعه: پژوهشی اصيل | موضوع مقاله: فناوری اطلاعات سلامت
انتشار الکترونیک: 1397/5/3