دوره 5، شماره 4 - ( 10-1390 )                   جلد 5 شماره 4 صفحات 65-57 | برگشت به فهرست نسخه ها

Tahamtan I, Sedghi S. The Use of Personal Digital Assistants and Smartphones to Access Health Information. payavard 2012; 5 (4) :57-65
تهمتن ایمان، صدقی شهرام. کاربرد رایانه‌های جیبی و تلفن‌های هوشمند در دسترسی به اطلاعات سلامت. پیاورد سلامت. 1390; 5 (4) :57-65

زمینه و هدف: امروزه یکی از دغدغه­های پزشکان این است که چگونه می­توانند در اسرع وقت به اطلاعات پزشکی دسترسی پیدا کنند. رایانه­های جیبی و تلفن­های هوشمند از جمله فناوری­هایی هستند که از طریق آن­ها می­توان به راحتی به اطلاعات سلامت دسترسی پیدا کرد. هدف مقاله حاضر بررسی مهمترین کاربردهای رایانه­های جیبی و تلفن­های هوشمند در پزشکی و دسترسی به اطلاعات سلامت می­باشد.

روش بررسی: با جستجو در پایگاه­های اطلاعاتی Pubmed، Google Scholar و Scopus مطالعاتی که به بررسی کاربردهای مختلف رایانه­های جیبی و تلفن‌های هوشمند در میان جامعه پزشکی پرداخته بود، جمع آوری شد. در جستجو از عبارتهای Handheld Computer, Mobile phone، Smartphone، Personal digital assistants و مترادف ها استفاده شد.

نتیجه ‌گیری: با حجم وسیع اطلاعات پزشکی که روزانه تولید می­شود، رایانه­های جیبی و تلفن­های هوشمند ابزارهای مفیدی برای پزشکان و دانشجویان پزشکی می­باشند؛ چرا که از طریق این ابزارها به راحتی می­توانند بر بالین بیمار به اطلاعات روزآمد دسترسی پیدا کنند و دانش پزشکی خود را ارتقا بخشند. بهره­گیری از این ابزارها در مراکز درمانی کشور کارایی و کیفیت خدمات بهداشتی درمانی را ارتقاء می­دهد.

انتشار الکترونیک: 1392/5/7