دوره 10، شماره 1 - ( فروردین و اردیبهشت 1395 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 22-12 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ahmadi M, Noori T, Bahaadin Beigy K, Mehraeen E. Study of Telemental Health Services for Veterans from Viewpoints of Experts . payavard 2016; 10 (1) :12-22
احمدی مریم، نوری طیبه، بهاء الدین بیگی کامبیز، مهرآیین اسماعیل. مطالعه‌ی به کارگیری خدمات سلامت روان از راه دور برای جانبازان از دیدگاه متخصصان . پیاورد سلامت. 1395; 10 (1) :12-22

1- استاد گروه مدیریت اطلاعات سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، مرکز تحقیقات علوم مدیریت و اقتصاد سلامت، دانشگاه علوم پزشکی ایران
2- دانشجوی دکترای تخصصی مدیریت اطلاعات سلامت، گروه مدیریت اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، Tayebeh.noori@yahoo.com
3- دانشیار مرکز تحقیقات انفورماتیک پزشکی و آینده پژوهی در سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان
4- دانشجوی دکترای تخصصی مدیریت اطلاعات سلامت، گروه مدیریت اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران

زمینه و هدف: : بیش از چهل سال است که خدمات سلامت روان از راه دور به عنوان ابزاری موفق در زمینه‌های مختلف از قبیل: درمان و مداخلات پیشگیرانه مورد استفاده قرار می‌گیرد. این پژوهش با هدف تعیین دیدگاه صاحبنظران حوزه‌ی مدیریت اطلاعات سلامت و متخصصان بهداشت روان در خصوص خدمات سلامت اعصاب و روان از راه دور برای جانبازان انجام شده است.

روش بررسی: این مطالعه‌ی توصیفی- مقطعی در سال 1392 انجام گرفت. جامعه ی پژوهش، شامل: متخصصان بهداشت روان شاغل در بیمارستان‌های روان پزشکی جانبازان شهر تهران و صاحب نظران رشته مدیریت اطلاعات سلامت بود. گردآوری داده‌ها از طریق پرسش نامه خود ساخته انجام گرفت که روایی آن توسط گروه خبرگان و پایایی پرسش نامه مزبور از طریق روش آزمون-بازآزمون به تایید رسید. تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم افزار SPSS صورت گرفت.

یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد که در بخش تاثیر خدمات سلامت روان از راه دور، متخصصان سلامت روان برای تاثیر کاهش هزینه‌های سفرهای درمانی میانگین 4/37، و برای امکان جایگزینی خدمات سلامت روان از راه دور با درمان‌های حضوری، کمترین رتبه میانگین 2/68 را در نظر گرفتند.

نتیجه گیری: در شرایطی که دسترسی به مراقبت‌های حضوری دشوار باشد، خدمات سلامت روان از راه دور می‌تواند به عنوان جایگزین مناسب جهت ارائه‌ی خدمات مراقبت‌های مورد نیاز جانبازان به کار گرفته شود. لذا پیشنهاد می‌شود نهادهای ذیربط و مدیران نظام سلامت اقدامات جدی‌تری جهت پیاده سازی این خدمات برای جانبازان انجام دهند.

انتشار الکترونیک: 1395/3/17