دوره 9، شماره 4 - ( 8-1394 )                   جلد 9 شماره 4 صفحات 350-340 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gholamhosseini S, Alimohammadi Kamalabadi M, Djafarian K. Webometric Analysis Of Nutrition-Related Persian Web Pages Using Silberg Criteria. payavard 2015; 9 (4) :340-350
URL: http://payavard.tums.ac.ir/article-1-5799-fa.html
غلامحسینی ساناز، علی محمدی کمال آبادی مالک، جعفریان کوروش. وب سنجیِ صفحات وب فارسی مرتبط با تغذیه براساس معیار سیلبرگ. پیاورد سلامت. 1394; 9 (4) :340-350

URL: http://payavard.tums.ac.ir/article-1-5799-fa.html


1- کارشناس ارشد علوم بهداشتی در تغذیه، دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2- کارشناس ارشد علوم بهداشتی در تغذیه، واحد تغذیه، بیمارستان علی ابن ابی طالب(ع)، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران
3- دانشیارگروه تغذیه بالینی، دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، kdjafarian@tums.ac.ir
چکیده:   (7162 مشاهده)

زمینه و هدف: با توجه به صدمات بالقوه­ی ناشی از اطلاعات نادرست و ناکافی در صفحات وب، هدف این مطالعه، ارزیابی و تعیین وضعیت صفحات وب فارسی مرتبط با تغذیه براساس معیار سیلبرگ می­باشد.

روش بررسی: صفحات وب مرتبط با تغذیه با استفاده از ۵ موتور جستجوگر و صفحه پیوندها، و با استفاده از ۲۰ کلیدواژه مرتبط با تغذیه پیدا شدند. 50 نتیجه اول جستجوی هر کلیدواژه در هر موتور جستجو در صورت مطابقت با معیارهای ورود، بررسی گردید. از هر پایگاه 3 مطلب مرتبط با تغذیه به صورت تصادفی انتخاب شد و چک لیست سیلبرگ به همراه شاخص­های کیفی با روش مشاهده تکمیل گردید و داده­ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS توصیف شد.

یافته‌ها: ۵۶ پایگاه اینترنتی شامل ۴۷ وب­سایت و ۹ وبلاگ به عنوان پایگاه­های حاوی مطالب تغذیه­ای شناخته شدند. زمینه‌ی فعالیت ۳۰ پایگاه درباره‌ی تغذیه و ۱۴ پایگاه در زمینه­ ی سلامت، و مابقی پایگاه­ها خبری، اطلاعات عمومی و آشپزی بودند. میانگین نمره سیلبرگ برای وب­سایت­ها ۱/۹±۲/۳ از ۹ و برای وبلاگ‌ها ۱/۳±۱/۷۵ از 9  بود. بالاترین نمره در این مطالعه ۸(۱ پایگاه)، و پایین­ترین نمره صفر(۱۳ پایگاه) بود. ۸۲/۵% پایگاه­ها منابع استفاده شده در تدوین مطالب، و ۶۴/۹% پایگاه­ها نام نویسنده‌ی مطالب را ذکر نکرده بودند و ۹۴ درصد پایگاه­ها فاقد هرگونه افشاگر مبنی بر رد مسئولیت در قبال درستی اطلاعات بودند.

نتیجه‌گیری: نامطلوب بودن کیفیت پایگاه­ها و اهمیت علم تغذیه، راه اندازی و گسترش صفحات وب فارسی قابل اعتماد را جهت ارتقای آگاهی همگان در زمینه‌ی موضوعات تغذیه­ای ایجاب می­کند.

واژه‌های کلیدی: تغذیه، وب سنجی، معیار سیلبرگ
متن کامل [PDF 1379 kb]   (2514 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی اصيل | موضوع مقاله: مدیریت خدمات بهداشتی درمانی
انتشار الکترونیک: 1394/9/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پیاورد سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb