دوره 9، شماره 3 - ( 6-1394 )                   جلد 9 شماره 3 صفحات 287-276 | برگشت به فهرست نسخه ها

Saberian M, Shahidi Delshad E, Naji T, Samadikuchaksaraei A. Comparing The Effect Of Lactobacillus Aacidophilus And MRS Medium On Mesenchymal Stem Cells Proliferation. payavard 2015; 9 (3) :276-287
صابریان مصطفی، شهیدی دلشاد الهام، ناجی طاهره، صمدی کوچکسرائی علی. مقایسه‌ی اثر لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و محیط کشت ام- آر- اس بر تکثیر سلول‌های بنیادی مزانشیمی. پیاورد سلامت. 1394; 9 (3) :276-287

1- کارشناس ارشد بیولوژی سلولی و مولکولی، گروه علوم آزمایشگاهی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- کارشناس ارشد پرستاری مراقبت های ویژه، گروه پرستاری مراقبت‌های ویژه، مرکز آموزشی تحقیقاتی درمانی قلب و عروق شهید رجایی، دانشگاه علوم پزشکی ایران
3- استادیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم دارویی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران
4- دانشیار گروه بیوتکنولوژی پزشکی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران ، ali.samadi@iums.ac.ir

زمینه و هدف: در مطالعات مختلف استفاده از پروبیوتیک‌ها مورد ارزیابی قرار گرفته است. به عنوان نمونه در ایمنی، سرطان و بررسی تکثیر سلول‌های رویانی تحقیقات زیادی صورت گرفته است. سلول‌های بنیادی مزانشیمی نسبتاً دارای رشد کمتر و تعداد پاساژ محدودتری هستند. در این مطالعه بررسی سوپرناتانت باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس(LS) به عنوان یکی از پرمصرف‌ترین پروبیوتیک‌ها بر تکثیر سلول‌های بنیادی مزانشیمی با هدف افزایش تکثیر آنها جهت درمان بیماران نیازمند به پیوند با استفاده از سلول‌های بنیادی مزانشیمی صورت گرفته است.

روش بررسی: سلول‌های بنیادی مزانشیمی جدا شده از مغز استخوان رت را در پاساژ دوم به رده‌های استخوان و چربی سوق داده شدند و مزانشیمی بودن آنها تایید گردید. سپس سلول‌ها با LS و محیط کشت MRS broth که از قبل جدا شده بودند، مواجه شده و تعداد سلول‌ها با استفاده از آزمون MTT نسبت به استاندارد، بررسی گردیدند.

یافته‌ها: نمودار رشد سلول‌ها در مقادیر مختلف رسم شده و با نتایج آزمون MTT و نمودار، تعداد سلول‌ها به دست آمد. سپس با آنالیز آماری، معنی دار بودن تغییرات مشخص شد.

نتیجه‌گیری: یافته‌ها حاکی از تاثیر LS مضاعف بر تاثیر ضعیف محیط کشت MRS broth است. استفاده از سوپرناتانت باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس می‌تواند به عنوان یک روش کاربردی و کم هزینه برای افزایش تکثیر سلول‌های بنیادی مزانشیمی جدا شده از مغز استخوان باشد.

انتشار الکترونیک: 1394/8/3