دوره 8، شماره 6 - ( 12-1393 )                   جلد 8 شماره 6 صفحات 516-506 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shafiee E, Mousavi F, Gharasi Manshadi M, Fadaei Dehcheshmeh N, Bibak A, Azmal M. The Evaluation Of Nurses’ Perception, Capability, And Adequacy Of Training About Spirituality And Spiritual Care In Genaveh Hospitals . payavard 2015; 8 (6) :506-516
شفیعی ابراهیم، موسوی فضل اله، غرسی منشادی مهدی، فدایی ده‌چشمه نایب، بیباک علیرضا، ازمل محمد. ارزیابی ادراک، توانمندی و کفایت آموزش پرستاران درباره‌ی معنویت و مراقبت معنوی در بیمارستان‌های شهر گناوه . پیاورد سلامت. 1393; 8 (6) :506-516

1- استادیار گروه جراحی قلب، مرکز جراحی قلب،
2- پزشک عمومی، اداره نظارت معاونت درمان،ا
3- دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، دانشکده بهداشت
4- کارشناس ارشد مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، معاونت بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
5- کارشناس ارشد روانشناسی، بخش روانشناسی، بیمارستان فاطمه زهرا س ، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
6- کارشناس ارشد مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، اداره نظارت معاونت درمان، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر ، M.Azmal@bpums.ac.ir

زمینه و هدف : درک پرستاران از معنویت، می‌تواند در نحوه‌ی رفتار و تعامل آنان با بیماران در راستای ارایه مراقبت‌های معنوی موثر باشد. هدف این مطالعه تعیین ادراک، توانمندی و کفایت آموزش پرستاران درباره‌ی معنویت و مراقبت معنوی در بیمارستان‌های شهر گناوه می‌باشد.

روش بررسی : مطالعه‌ی حاضر مطالعه‌ای توصیفی است که به صورت مقطعی در سال 1392 در میان 111 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستا‌ن‌های شهر گناوه وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بوشهر انجام گردید . از پرسش نامه مقیاس معنویت و مراقبت معنوی برای جمع آوری داده‌ها استفاده گردید. برای تحلیل داده‌ها نیز از آمار توصیفی استفاده ش د .

یافته‌ها: میانگین کلی معنویت و مراقبت معنوی 3/86 از 5 بود. از میان جنبه‌های نه گانه نیاز، ارتباط معنویت با باور و ایمان به خدا و تعالی، بیشترین و عقاید و ارزش‌ها، کمترین میانگین را به خود اختصاص دادند. 78/7 درصد از شرکت کنندگان با نیازهای معنوی بیماران مواجه شده و 74/6 درصد آموزش‌های موجود درباره‌ی مسائل مرتبط با مراقبت معنوی را کافی ندانستند.

نتیجه‌گیری: اگرچه اکثر شرکت کنندگان قادر به برآورده کردن نیازهای معنوی بیماران بودند، اما بیشتر پرستاران آموزش‌های موجود درباره‌ی مسائل مرتبط با مراقبت معنوی را کافی ندانستند. بنابراین وارد کردن مراقبت معنوی در کریکولوم آموزشی رشته‌های پرستاری و نیز برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی در این زمینه می‌تواند سودمند واقع گردد.

انتشار الکترونیک: 1394/2/29