دوره 8، شماره 2 - ( 4-1393 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 142-134 | برگشت به فهرست نسخه ها

Safdari R, Dargahi H, Halabchi F, Shadanfar K, Abdolkhani R. A Comparative Study Of The Athlete Health Records’ Minimum Data Set In Selected Countries And Presenting A Model For Iran. payavard 2014; 8 (2) :134-142
صفدری رضا، درگاهی حسین، حلب چی فرزین، شادانفر کامران، عبدالخانی رباب. مطالعه‌ی تطبیقی مجموعه حداقل داده‌های پرونده‌ی سلامت ورزشکاران در کشورهای منتخب و ارائه‌ی الگو برای ایران. پیاورد سلامت. 1393; 8 (2) :134-142

1- مرکز تحقیقات مدیریت اطلاعات سلامت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- دکتری آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، عضو فدراسیون هندبال ایران
4- دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، R-abdolkhani@razi. tums.ac.ir

زمینه و هدف: کیفیت پرونده سلامت به کیفیت محتویات آن و مستندسازی درست وابسته است. حداقل مجموعه داده‌ها یک روش استاندارد برای جمع آوری عناصر داده‌ای کلیدی در پرونده ایجاد می‌کند که فهم آنها را آسان ساخته و امکان مقایسه آنها را فراهم می‌آورد. این پژوهش با هدف تعیین حداقل مجموعه داده‌ها برای پرونده سلامت ورزشکاران ایران انجام شده است.

روش بررسی: پژوهش حاضر به روش توصیفی-تطبیقی انجام شد. با استفاده از یک مطالعه‌ی تطبیقی درمورد مجموعه داده‌های پرونده سلامت ورزشکاران در سه کشور پیشرو در پزشکی ورزشی شامل استرالیا، کانادا و امریکا و نیز ایران، چک لیستی شامل مجموعه حداقل داده‌های پرونده سلامت ورزشکاران تدوین و در میان 50 نفر از متخصصان دو حوزه پزشکی ورزشی و مدیریت اطلاعات سلامت در داخل کشور با استفاده از روش دلفی به نظر سنجی گذاشته شد.

یافته‌ها: از بین 97 عنصری که به نظرسنجی گذاشته شده بود، 85 عنصر با موافقت بیش از 75 درصد به عنوان عناصر اصلی و 12 عنصر با موافقت 50 تا 75 درصد به عنوان عناصر پیشنهادی مطرح شد. در مورد اهمیت وجود 97 عنصر در پرونده، بین پاسخ‌های گروه متخصصان حوزه پزشکی ورزشی با متخصصان مدیریت اطلاعات سلامت، اختلاف معنی داری مشاهده نشد.

نتیجه‌گیری: حداقل عناصر اطلاعاتی پرونده سلامت ورزشکاران ایران با چهار گروه اطلاعات دموگرافیک، تاریخچه‌ی سلامت، ارزیابی و طرح درمان ارائه شد. الگوی پیشنهادی برای سیستم‌های دستی و پرونده‌های الکترونیک پزشکی قابل ارائه است.

انتشار الکترونیک: 1393/4/18