دوره 8، شماره 2 - ( 4-1393 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 120-113 | برگشت به فهرست نسخه ها

Karimi Aghdam M A, Pourreza A, Rahimi Forushani A. Technical Knowledge Of Managers Of Health Care Industry Regarding Budgeting In Eastern Azarbayejan. payavard 2014; 8 (2) :113-120
کریمی اقدم محمد علی، پوررضا ابوالقاسم، رحیمی فروشانی عباس. سنجش دانش فنی مدیران بهداشت و درمان در زمینه بودجه در استان آذربایجان شرقی . پیاورد سلامت. 1393; 8 (2) :113-120

1- پزشک عمومی، واحد نوسازی و تحول اداری، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی البرز
2- دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، Abloghasemp@yahoo.com
3- دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران

زمینه و هدف: دانش فنی مدیران عرصه سلامت در زمینه‌ی بودجه‌ریزی، در افزایش کارایی سازمان‌ها و موسسات این بخش نقش اساسی دارد، زیرا مبنای هر تصمیم و اقدام صحیح، آگاهی و تحلیل صحیح است. بنابراین، هدف این مطالعه، سنجش دانش فنی مدیران بهداشت و درمان در زمینه‌ی بودجه می­باشد.

روش بررسی: این مطالعه، یک مطالعه‌ی توصیفی، تحلیلی به روش مقطعی است. از 80 نفر مدیر دانشگاه علوم پزشکی تبریز، 63 نفر در این بررسی شرکت کردند. ابزار جمع‌آوری، اطلاعات پرسش‌نامه‌ای با محورهای کلیدی شناخته شده در عرصه بودجه‌ریزی بود. داده‌ها پس از جمع‌آوری با نرم‌افزار spss16 و با استفاده از آزمون‌های همبستگی پیرسون، T-test و ANOVA  مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته‌ها: میانگین نمرات کل 6/4±9/16 از 30 بود. نمرات کل در رشته‌های تحصیلی(276/0=P)، و سمت‌های مختلف(431/0=P) اختلاف معنی‌داری نداشت. میانگین نمرات کل زنان و مردان(782/0=P) یکسان بود. دانش فنی مدیران با سن(392/0=P و 1/0=r)، سابقه کار(299/0=P و 1/0=r) و سابقه مدیریت(121/0=P و 2/0=r) رابطه معنی‌داری نداشت.

نتیجه‌گیری: باتوجه به مشکلات ناشی از پایین بودن آگاهی مدیران در زمینه اصول بودجه ریزی، ارتقای دانش فنی آنان ضرورت دارد. عدم ارتباط دانش فنی با سابقه کار و سابقه مدیریت شاید ناشی از جدی نگرفتن این امور توسط مدیران و بی‌ثباتی مدیریت باشد که می‌تواند آسیب‌های جدی سازمانی در پی داشته باشد. بازنگری در برنامه‌های آموزشی موجود، افزایش کمی دوره‌ها به موازات ارتقای کیفی آنها و آموزش مداوم به منظور بهبود عملکرد مدیران، ضروری به نظر می‌رسد.

واژه‌های کلیدی: بودجه ریزی، دانش فنی، مدیران سلامت
انتشار الکترونیک: 1393/3/31