دوره 8، شماره 2 - ( 4-1393 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 100-90 | برگشت به فهرست نسخه ها

Soltan Dallal M M, Hedayati Rad F, Rahimi Forushani A, Emadi Koochak H, Haghighat Khajavi S, Taheri Mirghaed A, et al . Prevalence Of Microbial Contamination In Cellulose Products Supplied In The City Of Tehran. payavard 2014; 8 (2) :90-100
سلطان دلال محمد مهدی، هدایتی راد فاطمه، رحیمی فروشانی عباس، عمادی کوچک حمید، حقیقت خواجوی شبنم، طاهری میرقائد علی، و همکاران.. بررسی فراوانی آلودگی‌های میکروبی در فرآورده‌های سلولزی عرضه شده در سطح شهر تهران. پیاورد سلامت. 1393; 8 (2) :90-100

1- دانشکده بهداشت، مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، Msoltandallal@gmail.com
2- دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
4- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران
5- دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
6- دانشکده پیراپزشکی، عضو مرکز تحقیقات زئونوز، دانشگاه علوم پزشکی تهران
7- دانشکده پیراپزشکی، مرکز تحقیقات بیماریهای مشترک انسان و دام(زئونوز)، دانشگاه علوم پزشکی تهران،

زمینه و هدف: همگام با افزایش مداوم جمعیت جهان و به تبع آن، روند رو به رشد نیاز برای تامین سلولز، بعنوان فراوان‌ترین ماده آلی موجود در طبیعت در جهت تولید فراورده‌های سلولزی، نگرانی‌هایی از بابت آلودگی احتمالی این محصولات امکان وجود عفونت‌های پوستی، چشمی و دستگاه تناسلی ادراری بوجود آمده است. هدف از این تحقیق تعیین آلودگی های احتمالی میکروبی موجود در فراورده‌های سلولزی عرضه شده در شهر تهران بوده است.

روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی بوده، که بر روی تعداد 200 نمونه(50 نمونه از هر نوع) از انواع فراورده‌های سلولزی منقضی نشده شامل دستمال کاغذی، پوشک، نوار بهداشتی و جعبه مقوایی حمل شیرینی در طی 6 ماه از شهریور تا بهمن 1391 از سطح شهر خریداری انجام شد.

یافته‌ها: نتایج بدست آمده نشان می­دهد که 18 نمونه(9%)­ دارای شمارش کلی باکتری­های هوازی و کپک بیشتر از حد مجاز در یک گرم نمونه بودند. همچنین از نظر باکتری­های پاتوژن 16 نمونه(8%)، آلوده به یکی از باکتری های پاتوژن استرپتوکوک گروه D، استافیلوکوک اورئوس، سودوموناس آئروژینوزا و اشریشیاکلی بودند. در مجموع 34 نمونه(17%) از نمونه‌های مورد بررسی غیرقابل مصرف بودند. بررسی انجام شده نشان داد که جعبه شیرینی با(5%) و نوار بهداشتی با(5/0%) به ترتیب بیشترین و کمترین آلودگی را داشته‌اند.

نتیجه‌گیری: وجود باکتری‌های پاتوژن و نقش این باکتری‌ها در برخی عفونت­ها بویژه عفونت­های پوستی و دستگاه تناسلی ادراری، لزوم کنترل هرچه بیشتر اینگونه فرآورده­های بهداشتی را می‌طلبد.

انتشار الکترونیک: 1393/3/13