دوره 8، شماره 1 - ( 2-1393 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 68-57 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghazi Saeedi M, Safdari R, Kalantar Hormozi A, Shahmoradi L, Sadeghi F. Advantages And Limitations Of Using Speech Recognition Systems In Health Care And Practical Means To Solve Their Application. payavard 2014; 8 (1) :57-68
قاضی سعیدی مرجان، صفدری رضا، کلانتر هرمزی عبدالجلیل، شاهمرادی لیلا، صادقی فاطمه. به کارگیری سامانه تبدیل گفتار به متن در حوزه مراقبت سلامت: مزایا، محدودیت‌ها، راهکارها. پیاورد سلامت. 1393; 8 (1) :57-68

1- دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- مرکز تحقیقات مدیریت اطلاعات سلامت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
4- دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ، Fateme_s2860@yahoo. com

زمینه و هدف: کاربردی بودن هر فناوری جهت ورود به یک حوزه‌ی خاص با بررسی میزان مزایا و معایب سیستم در آن حوزه، بیان می‌شود. هدف از پژوهش حاضر بیان مزایا و محدودیت‌های به کارگیری سیستم تبدیل گفتار به متن در حوزه مراقبت سلامت و ارایه‌ی راهکارهای عملی جهت افزایش قابلیت پذیرش سیستم در این حوزه است.

روش بررسی: پژوهش حاضر به روش مروری و با بهره‌گیری از منابع کتابخانه‌ای و پایگاه‌های اطلاعاتی Proquest, Pub med, Science Direct, Ovid و پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی با استفـاده از کلید واژه‌های نرم‌افزار تبدیل گفتار به متن، مراقبت سلامت، مزایا، محدودیت و راهکار انجام گردید.

یافته‌ها: سامانه تبدیل گفتار به متن دارای مزایایی از قبیل افزایش دقت مستندات پزشکی، کاهش زمان ایجاد مستندات، ابزاری برای ورود داده داخل پرونده الکترونیک سلامت می‌باشد. البته چندین محدودیت در به کارگیری سیستم در کشور، مانند عدم تعریف دادگان سیستم در حوزه‌ی پزشکی و هزینه‌ی بالای سخت‌افزار و نرم‌افزار آن وجود دارد.

نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های حاصل از پژوهش در ارتباط با مزایا و محدودیت‌های سیستم در حوزه‌ی سلامت، راهکارهایی مانند تولید دادگان یکپارچه کشوری برای تبادل اطلاعات سلامت، بهبود دادگان برای افزایش دقت تشخیص کلمات و آموزش به کاربران سیستم می‌توان تا حدودی محدودیت‌های سیستم را کاهش داد. همچنین در حرکت کشور به سوی پیاده‌سازی پرونده الکترونیک سلامت و نیاز کاربران به ورود داده‌ی کامپیوتری، این نرم­افزار جایگزین مناسبی با صفحه کلید و موس برای ورود داده در این بخش خواهد بود.

انتشار الکترونیک: 1393/2/31