دوره 8، شماره 1 - ( 2-1393 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 33-25 | برگشت به فهرست نسخه ها

Movahednia S, Partovishayan Z, Bastani M. Survey Of Complaints And Factors Affecting Them In Firoozgar Hospital. payavard 2014; 8 (1) :25-33
موحدنیا سعیده، پرتوی شایان زینب، باستانی محمود. بررسی میزان شکایات و عوامل موثر بر آن در بیمارستان فیروزگر تهران. پیاورد سلامت. 1393; 8 (1) :25-33

1- مرکز تحقیقات مدیریت ارائه خدمات سلامت، پژوهشکده آینده پژوهی در سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان ، Smovahed 44@gmail. com
2- دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قزوین
3- بیمارستان فیروزگر، دانشگاه علوم پزشکی ایران

زمینه و هدف: شکایت، ابراز نارضایتی است که نیاز به پاسخگویی و رسیدگی دارد. همچنین، ابزاری بسیار موثر برای ارتقای کیفیت خدمات است. هدف از این مطالعه تعیین میزان شکایات ثبت شده در بیمارستان فیروزگر و عوامل موثر بر آن در مدت 12 ماه از فروردین تا اسفند 1391 می‌باشد.

روش بررسی: این مطالعه یک مطالعه گذشته نگر از نوع توصیفی است. تمام شکایات ثبت شده اعم از کتبی، شفاهی و تلفنی در دفتر شکایات بیمارستان فیروزگر در سال 91 مورد بازبینی قرار گرفت. داده‌ها از طریق فرم مربوط به شکایات بیماران بیمارستان فیروزگر که از چند قسمت شامل بخش مربوط به اطلاعات شخصی شاکی، بخش مورد شکایت، فرد مورد شکایت و توضیحاتی راجع به مشکل، تدوین شده و عوامل موثر در اظهار شکایات طبقه بندی و با استفاده از آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته‌ها: در مطالعه حاضر بیشترین میزان شکایات از پرستاران مرکز(192 شاکی) بوده است، شکایت از پزشکان با(171 شاکی) در رتبه بعدی بوده، برخورد نامناسب(64/23%) بالاترین دلیل شکایات بیماران بود و شکایت از هزینه‌ها با 18/14% در رتبه بعدی قرار داشت. از بین واحدهای پاراکلینیکی و پشتیبانی، واحد تاسیسات با 52 شاکی بیشترین فراوانی شکایات را در بین واحدها داشت.

نتیجه‌گیری: با توجه به اینکه ارتباط نامناسب بیشترین موضوع مورد شکایت بود، مداخله در این حوزه باید مدنظر باشد. بیمارستانها باید بصورت نظام مند ریشه مشکلات را مشخص کنند.

واژه‌های کلیدی: شکایات، بیمارستان، عوامل موثر
انتشار الکترونیک: 1393/2/21