دوره 7، شماره 6 - ( 12-1392 )                   جلد 7 شماره 6 صفحات 478-468 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghazanfari F, Mobaraki H. The Study Of Influence Of Human Resource Management (HRM) On Implementation Of Clinical Governance In Tehran University Of Medical Sciences Hospitals. payavard 2014; 7 (6) :468-478
غضنفری فاطمه، مبارکی حسین. مطالعه تاثیر مدیریت منابع انسانی بر اجرای حاکمیت بالینی در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران. پیاورد سلامت. 1392; 7 (6) :468-478

1- ، Hmobaraki43@tums.ac.ir

زمینه و هدف: حاکمیت بالینی، به کارگیری ساز و کارهای حاکمیتی برای انجام درست کار در زمان و مکان مناسب به شیوه­ای صحیح برای بیماران، در راستای کسب حداکثر نتایج بالینی می­باشد. اجرای حاکمیت بالینی به طور قاطع نیازمند مهارت­ها و تمایلات نیروی کار بهداشت و درمان است. هدف اصلی این پژوهش، شناسایی رابطه‌ی مدیریت منابع انسانی با اجرای حاکمیت بالینی و استقرار بهینه‌ی چارچوب حاکمیت بالینی با ارائه‌ی راهکارهایی در زمینه مدیریت موثر منابع انسانی در صورت وجود رابطه معنی دار می­باشد.

روش بررسی: این پژوهش از نوع توصیفی- تحلیلی است که به صورت مقطعی در سال 1391 انجام شد. روش نمونه‌گیری، خوشه­ای دو مرحله­ای است. از بین بیمارستان­های دانشگاه­های علوم پزشکی تهران به طور تصادفی سه بیمارستان دکتر شریعتی، امام­خمینی(ره) و شهید هاشمی­نژاد انتخاب شد و در هر بیمارستان به طور تصادفی پرسشنامه بین 30 نفر توزیع گردید که در مجموع حجم نمونه به 90 نفر رسید. ابزار گردآوری داده­ها، پرسشنامه‌ی پژوهشگر ساخته و برگه مشاهده بود. داده­ها از طریق نرم افزار آماری SPSS تحلیل شد.

یافته‌ها: حداقل امتیاز حاکمیت بالینی مربوط به بیمارستان امام خمینی(ره) و حداکثر آن مربوط به بیمارستان شهید هاشمی‌نژاد بود. بین متغیرهای ((آموزش))، ((جذب و به کارگیری)) و ((حقوق و مزایا)) با حاکمیت بالینی رابطه معنی‌داری دیده شد.

نتیجه‌گیری: باتوجه به رابطه معنی­دار میان متغیرهای مدیریت منابع انسانی با اجرای حاکمیت بالینی، سرمایه­گذاری بر روی این محور از حاکمیت بالینی به عنوان محوری که موفقیت در سایر محورها را تحت تاثیر قرار می­دهد می­تواند در استقرار حاکمیت بالینی اثربخش باشد.

انتشار الکترونیک: 1392/10/28