دوره 7، شماره 3 - ( 6-1392 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 187-177 | برگشت به فهرست نسخه ها

Abbasi S, Ajdari A, Mohammadi S. The Relationship Between FLT3 Mutations And Complete Remission Of AML Patients Referring To Shariati Hospital. payavard 2013; 7 (3) :177-187
عباسی سکینه، اژدری عبدالطیف، محمدی شاهین. ارتباط بین جهش‌های ژنFLT3 و بهبودی کامل بیماران مبتلا به لوسمی میلوئیدی حاد مراجعه کننده به بیمارستان دکتر شریعتی. پیاورد سلامت. 1392; 7 (3) :177-187

1- استادیار گروه بیوتکنولوژی پزشکی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، Abbasisk@tums.ac.ir
2- کارشناس ارشد هماتو لوژی، گروه هماتولوژی و بانک خون، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

زمینه و هدف : مهمترین جهش‌های ژن FLT3 شامل جهش ITD FLT3- یا دو برابر شدن پشت سرهم توالی DNA و جهش نقطه ای D835 که خود از شایع ترین ناهنجاریهای ژنتیکی در لوسمی میلوئیدی حاد بوده و رشد بی رویه سلولهای سرطانی را افزایش می‌دهد. هدف از انجام این پژوهش، بررسی دو جهش ITD FLT3- و D835 در بیماران میلوئیدی و تاثیر آنها را در بقای بیماران مورد مطالعه می‌باشد.

روش بررسی: از نمونه خون و یا مغز استخوان 100 بیمار AML ، DNA جهت تعیین شیوع جهش‌های مذکور و ارتباط آن‌ها با پیش آگهی به موقع بیماری استخراج و با روش PCR مورد بررسی قرار گرفت. پس از جمع‌آوری اطلاعات از آزمونهای آماری t و x2 جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها استفاده شد.

یافته‌ها : 15% بیماران مورد آزمایش جهش ITD+ و 8% نیز جهش D835+ را در ژن FLT3 نشان دادند. بیماران با جهش ITD+ نسبت به بیماران فاقد این جهش ITD- از نظر بدست آوردن بهبودی کامل شانس بیشتری داشتند(5 /83% در بیماران ITD+ ها در مقابل 3/53% در ITD- ها). شمارش گلبول سفید نشان می‌دهد که میانگین آن در ITD+ ها نسبت بیماران ITD- ( ml3 / 73646) به طور قابل ملاحظه‌ای ITD- ( ml3 /26580) بالاتر بود.

نتیجه‌گیری: نتایج بدست آمده نشان می‌دهد گرچه تاثیر جهشهای FLT3 - ITD و D835 در بقاء کلی بیماران از نظر آماری معنی دار نبود اما جهش FLT3 - ITD می‌تواند با توجه به افزایش شانس بهبودی کامل( Complete remission ) در بیمار؛ فاکتور مهمی نیز در انتخاب نوع درمان مناسب باشد.

انتشار الکترونیک: 1392/5/2