دوره 7، شماره 1 - ( 2-1392 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 70-56 | برگشت به فهرست نسخه ها

Safdari R, Karami M, Mirzaee M, Rahimi A. A Systematic Review Of Decision Support Systems: Effects On Health Care . payavard 2013; 7 (1) :56-70
صفدری رضا، کرمی مهتاب، میرزایی محبوبه، رحیمی آذین. مروری نظام‌مند بر تأثیر سیستم‌های پشتیبان از تصمیم گیری در نظام مراقبت سلامت. پیاورد سلامت. 1392; 7 (1) :56-70

1- ، Karami _ m@razi.tums.ac.ir

زمینه و هدف : سیستم‌های پشتیبان از تصمیم یکی از کاربردهای تکنولوژی اطلاعات است که می‌تواند درمانگران را در تصمیم­گیری صحیح و به موقع درباره بیماران یاری رسانند. هدف از این مطالعه، شناخت سیستم‌های پشتیبان از تصمیم و کاربردها و تأثیرات آن‌ها در حوزه مراقبت سلامت می­باشد.

روش بررسی: در این مرور نظام‌مند، مقالات بین سال‌های 2000 تا 2012 که متن کامل آن‌ها از طریق پایگاه­های داده و موتورهای جستجو از قبیل PubMED ، EBSCO host research ، Google scholar و Yahoo قابل دسترس و از نوع کارآزمایی بالینی بود مورد بررسی قرار گرفت و همچنین از کتاب‌هایی در این زمینه به عنوان منابع اولیه استفاده گردید.

نتیجه گیری : این پژوهش نشان داد که سیستم‌های پشتیبان از تصمیم در حوزه مراقبت سلامت در پنج حوزه کاربری مـدیریت جریان بیـماری(15/15%)، مـراقبـت و درمـان(27/27%)، تجـویز دارو(27/27%)، ارزیـابی(27/27%) و پیشـگیری (12/12%) بکار گرفته و بر بهبود فرایند مراقبت و ارتقاء عملکرد درمانگران تأثیر بسزایی داشته است. به طور کلی می‌توان تأثیرات آن‌را در سه گروه ارتقاء کیفیت مراقبت و افزایش ایمنی بیمار، افزایش هزینه- اثربخشی و ارتقاء سطح دانش درمانگران بیان نمود.

انتشار الکترونیک: 1392/5/2