زمینه و هدف : توجه به نیازهای اطلاعاتی کاربران جهت طراحی سیستمهای اطلاعاتی سبب می شود کیفیت مراقبت افزایش یابد. این مطالعه با هدف بررسی میزان انطباق سیستمهای اطلاعات جراحی با نیازهای اطلاعاتی جراحان انجام شد.
روش بررسی: این پژوهش از نوع کاربردی است که به روش توصیفی- مقطعی انجام شد. جامعه آماری دو گروه را در برگرفت. گروه اول سیستمهای اطلاعات بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی و گروه دوم جراحان به تعداد 982 نفر بود. نمونه پژوهش بیمارستانهایی بودند که بیشترین تعداد جراحی را داشتند و نمونه گیری جراحان با استفاده از فرمول آماری انجام گرفت. جهت گردآوری دادهها ابتدا با استفاده از پرسشنامه از جراحان نظرسنجی شده و سپس با استفاده از چک لیست و مصاحبه با مسئولین فنی میزان انطباق سنجیده شد. تحلیل دادهها با استفاده از آمار توصیفی صورت گرفت.
یافتهها: در بیمارستان رسول (ص) و بیمارستان امام خمینی(ره) سیستمهای اطلاعات جراحی درحوزه قابلیت برنامه ریزی(50 درصد) بیشترین انطباق را با نیازهای جراحان داشته است. در همه بیمارستانها غیر از شریعتی، سیستم اطلاعات جراحی در حوزه انعطاف پذیری 50 درصد با نیازهای اطلاعاتی کاربران انطباق داشت.
نتیجه گیری : از دیدگاه جراحان قابلیت انعطاف پذیری، برنامه ریزی و دسترسی به دادهها اولویت بالایی داشت در صورتی که سیستمها از لحاظ قابلیت نمایش اطلاعات در سیستم با نیازهای اطلاعاتی جراحان انطباق نداشت. در طراحی سیستمها بهتر است این قابلیتها در نظر گرفته شود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |