دوره 5، شماره 5 - ( 12-1390 )                   جلد 5 شماره 5 صفحات 17-10 | برگشت به فهرست نسخه ها

Namaei M H, Surgi S, Khoshbakht H, Askari N, Javadinia S A. Contamination Of Computer Keyboards In Various Wards Of Vali-e Asr Teaching Hospital In Birjand, Iran. payavard 2012; 5 (5) :10-17
نمایی محمد حسن، سورگی سیما، خوشبخت هدی، عسگری ناهید، جوادی نیا سید علیرضا. بررسی آلودگی صفحه کلید رایانه‌های مستقر در بخشهای مختلف به پاتوژنهای شایع بیمارستانی در بیمارستان آموزشی ولیعصر(عج) بیرجند. پیاورد سلامت. 1390; 5 (5) :10-17

زمینه و هدف: هدف کلی این تحقیق بررسی آلودگی باکتریایی و کاندیدیایی صفحه کلید کامپیوترهای مستقر در بخش‌های مختلف بیمارستان آموزشی ولی عصر(عج) بیرجند می‌باشد.

روش بررسی: در این مطالعه از صفحه کلید تمامی کامپیوترهای بخش‌های مختلف بیمارستان ولی عصر(عج) به تعداد 24 عدد نمونه‌گیری شده و به آزمایشگاه تحقیقات میکروبشناسی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند منتقل گردید. در آزمایشگاه نمونه‌ها برروی محیط کشت بلادآگار، مانیتول سالت آگار وEMB کشت داده شدند. سپس بر اساس خصوصیات ظاهری کلونی و ویژگیهای بیوشیمیایی باکتریها تشخیص صورت گرفت.

یافته‌ها: در مجموع 26 نمونه از 24 صفحه کلید کامپیوترهای مختلف موجود در 16 بخش بستری مختلف بیمارستان تهیه گردید. تنها صفحه کلیدهای دو بخش عفونی و اعصاب به صورت روتین گندزدایی شدند. در تمامی نمونه‌های تهیه شده(100%) آلودگی میکروبی وجود داشت. از مجموع نمونه‌های اخذ شده بیشترین آلودگی در صفحه کلید کامپیوتر بخش داخلی زنان مشاهده گردید. در مجموع 13 گونه باکتری مختلف از نمونه‌های مورد آزمایش جدا سازی گردید که در بین باکتری‌های مختلف انترو باکتریاسه با شیوع 5/61% و در درجه بعد باسیل گرم مثبت اسپوردار با شیوع 7/30% بیشترین فراوانی را داشته‌اند.

نتیجهگیری: براساس یافته‌های این پژوهش تمامی صفحه کلیدهای مورد آزمایش حداقل به یک گونه باکتری آلودگی داشته‌اند. با توجه به این یافته به نظر می‌رسد لازم است توجه بیشتری به گندزدایی صفحه کلیدهای کامپیوترها در بیمارستان صورت پذیرد.

انتشار الکترونیک: 1392/5/7