دوره 6، شماره 1 - ( 2-1391 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 60-52 | برگشت به فهرست نسخه ها

Niknam M, Fararoui M, Kamkar A, Fouladi N, Mohamadi A. Comparison Of Perfectionism In People Who Have Cosmetic Rhinoplasty Surgery And Control Group In Yasouj City . payavard 2012; 6 (1) :52-60
نیکنام مرضیه، فرارویی دکتر محمد، کامکار دکتر علی، فولادی نرگس، محمدی دکتر علی. مقایسه کمال گرایی در افراد استفاده کننده از جراحی زیبایی بینی با گروه شاهد در شهر یاسوج . پیاورد سلامت. 1391; 6 (1) :52-60

زمینه و هدف: در سالهای اخیر درخواست برای انجام انواع جراحی‌های زیبایی، بخصوص جراحی زیبایی بینی در کشور ما رو به افزایش بوده است. برخی تحقیفات نشان داده است که عوامل روانشناختی تاثیر زیادی در درخواست جراحیهای زیبایی دارد. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی ابعاد کمال گرایی در این افراد صورت گرفت.

روش بررسی: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی مقطعی نوع علی- مقایسه‌ای بود که در بهار و تابستان 1389 در شهر یاسوج صورت گرفت. تعداد 50 نفر از افراد استفاده کننده از جراحی زیبایی بینی با 50 نفر  شاهد که با گروه مورد همتاسازی شده بودند مقایسه شدند. به منظور مقایسه ابعاد و زیر مقیاس‌های مربوط به کمال گرایی از مقیاس چند بعدی کمال گرایی فراست استفاده گردید. جهت تحلیل یافته‌ها از نرم افزار SPSS و آزمون t وابسته استفاده شد.

یافته‌ها: تعداد زنان استفاده کننده از جراحی زیبایی بیشتر از مردان بود. بیشتر آزمودنی‌ها مجرد و در فاصله سنی 26 تا 30 سال قرار داشتند. همچنین بیشتر آزمودنی‌ها از قشر تحصیل کرده و دانشگاهی بودند. سطح درآمد اکثر آنها بین 7010000 تا 9000000 ریال قرار داشت. گروه مورد و شاهد در استانداردهای فردی(0001/0P<)، نظم و ترتیب(0001/0P<)، نگرانی در مورد اشتباهات(0001/0P<)، انتقادات والدین(04/0P<)، شک و تردید(013/0P<) و انتظارات والدین(001/0P<) تفاوت معنی‌داری داشت. پژوهش حاضر به طور کلی حاکی از وجود تفاوت معنی‌دار در کمال گرایی(001/0P<) بین دو گروه بود.

نتیجهگیری: گروه استفاده کننده از جراحی زیبایی بینی کمال گراتر و اغلب کمال گرای منفی هستند.

انتشار الکترونیک: 1392/5/2