دوره 6، شماره 4 - ( 8-1391 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 329-319 | برگشت به فهرست نسخه ها

Farzandipor M, Shaeri M, Rangraz Jeddi F. Accuracy Of Statistical Indicators In Kashan University Of Medical Sciences Hospitals In March 2009-August 2010. payavard 2012; 6 (4) :319-329
فرزندی پور مهرداد، شاعری مهدی، رنگرز جدی فاطمه. بررسی صحت محاسبه شاخص‌های آماری بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی کاشان. پیاورد سلامت. 1391; 6 (4) :319-329

زمینه و هدف: اطلاعات، نظام مراقبت بهداشتی را هدایت می‌کند و تحقق این امر به وجود داده‌های صحیح و اطلاعات موثقی بستگی دارد که از منابع مختلف تأمین می‌شوند. این پژوهش به منظور سنجش میزان صحت شاخص‌های آماری در بیمارستان‌های آموزشی کاشان صورت پذیرفت.

روش بررسی:  مطالعه‌ای توصیفی- مقطعی در نیمه اول سال 1389 انجام شد. داده‌ها(آیتم‌های مورد نیاز برای محاسبه هر شاخص) با چک لیستی محقق ساخته گردآوری شد. صحت آیتم‌ها و شاخص‌های بیمارستان‌ها با آیتم‌ها و شاخص‌هائی که پژوهشگر مجدداً گردآوری و یا محاسبه نموده بود، تطبیق داده شد. داده‌ها با آمار توصیفی(فراوانی و درصد) ارائه گردید.

یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد، شاخص درصد مرگ و میر ناخالص با 68 درصد بیشترین میزان صحت و شاخص متوسط تخت فعال با 24 درصد کمترین میزان را داشت، صحت سایر شاخص‌ها نیز عبارت بود از؛ درصد اشغال تخت 39 درصد، چرخه اشغال تخت 47 درصد و متوسط روز بستری بیماران61 درصد. درصد مرگ و میر خالص و درصد متوسط خالی ماندن تخت، 49 درصد صحت داشتند. در کل میزان صحت شاخص‌های آمار بیمارستانی 53 درصد و در حد متوسط بود.

نتیجهگیری: میزان صحت شاخص‌های آمار بیمارستانی پائین می‌باشد. بکارگیری شیوه‌های نظارتی جهت افزایش صحت آنها پیشنهاد می‌گردد.

انتشار الکترونیک: 1392/5/2