دوره 2، شماره 1 و 2 - ( 6-1387 )                   جلد 2 شماره 1 و 2 صفحات 62-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soltan Dallal M, Vahedi S, Najjarian A, Dastbaze A, Kaffashi T, Pirhadi E, et al . Study of concentration of added colors to juice of black cherry and juice of barberry on display in shop in the city of Tehran. payavard 2008; 2 (1 and 2) :55-62
URL: http://payavard.tums.ac.ir/article-1-150-fa.html
سلطان دلال محمد مهدی، واحدی سعید، نجاریان ابوالفضل، دستباز عقیل، کفاشی تاج الملوک، پیرهادی الهام، و همکاران.. بررسی میزان فراوانی رنگ های مصرفی غیر مجاز در آب آلبالو و آب زرشک عرضه شده در سطح شهر تهران. پیاورد سلامت. 1387; 2 (1 و 2) :55-62

URL: http://payavard.tums.ac.ir/article-1-150-fa.html


چکیده:   (12204 مشاهده)
زمینه و هدف: افزودنی های مواد غذایی  یک واژه کلی برای ترکیباتی است که به منظور دوام یا بهتر نمودن ظاهر غذا, ترکیب, طعم, ارزش غذایی به مواد غذایی اضافه می شود. رنگ ها نیز جزو این دسته از مواد بوده که برای افزایش جذابیت مواد غذایی به آنها افزوده می شوند . هدف از این مطالعه، بررسی وضعیت نوع رنگ های مصرفی در آب آلبالو و آب زرشک تولیدی شهر تهران بود.
روش بررسی : تعداد 336 نمونه آب آلبالو و آب زرشک سنتی از مناطق مختلف شهر تهران بصورت تصادفی نمونه برداری شد. نمونه ها پس از استخراج رنگ با اسیدکلریدریک و تخلیص با روش کروماتوگرافی با لایه نازک Thin Layer Chromatography)T.L.C) مورد آنالیز قرار گرفتند. نمونه ها با توجه به فاکتور نگهداری ( (Rf مورد شناسایی قرارگرفتند.
یافته ها: 89 درصد از کل نمونه ها حاوی رنگ بودند از میان کل نمونه های رنگی ، 62 نمونه(5/18در صد) حاوی رنگ مصنوعی غیر مجاز خوراکی، 237 نمونه (5/70در صد) حاوی رنگ مصنوعی مجاز خوراکی برای تولید کننده های صنعتی و 37 نمونه(11در صد) حاوی رنگ طبیعی بود. رنگ کارمیوزین (CARMOISINE) بیشترین مورد مصرف در میان رنگ های مورداستفاده در آب آلبالو و آب زرشک بررسی شده بود.
 نتیجه گیری:. دارا بودن هزینه پایین، پایداری، pH،خلوص و شرایط محیطی سبب شده است که مصرف رنگ های خوراکی بدون توجه به عوارض آنها ویا بدون توجه به کیفیت خوراکی آنها رو به فزونی یابد. بنا براین پیشنهاد می گردد که افزایش آگاهی تولید کنندگان ومصرف کنندگان می تواندراه حلی جهت کاهش مصرف اینگونه رنگ ها درآب آلبالو و آب زرشک باشد.

متن کامل [PDF 1510 kb]   (7743 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی اصيل | موضوع مقاله: مدیریت خدمات بهداشتی درمانی
انتشار الکترونیک: 1392/5/5

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پیاورد سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb