دوره 2، شماره 4 - ( 12-1387 )                   جلد 2 شماره 4 صفحات 36-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghazi mirsaeed S, Zeraati H, Azadeh F, Miralai S. Assessment of Tehran University of Medical Sciences website based on webometrics criteria at 2008. payavard 2009; 2 (4) :27-36
قاضی میرسعید سید جواد، زراعتی حجت، آزاده فریدون، میرعلایی سید بهمن. ارزیابی وب گاه دانشگاه علوم پزشکی تهران براساس معیارهای وب سنجی در سال 2008. پیاورد سلامت. 1387; 2 (4) :27-36

زمینه و هدف : امروزه وب گاه ها در امر اطلاع رسانی از جایگاه بسیار مهمی برخور دارند بدین منظور دانشگاهها برای ساماندهی و دسترس پذیر کردن انبوه اطلاعات و معرفی قابلیت ها و توانمندی‌های خود وب گاه هایی  را طراحی کرده‌اند. این مطالعه با هدف ارزیابی وب گاه  دانشگاه علوم پزشکی تهران  بر اساس معیارهای وب سنجی در سال 2008 میلادی صورت گرفته است.
روش بررسی : این پژوهش با استفاده از روش تحلیل پیوندی که یکی از روش‌های وب سنجی می‌باشد انجام گرفته و بر اساس چهار معیار وب سنجی visibility  ، size ، rich files   و google scholar   وضعیت موجود وب گاه دانشگاههای علوم پزشکی تهران را مورد بررسی قرار داده است. ابزار اصلی جمع آوری اطلاعات در پژوهش‌های وب سنجی موتورهای جستجو می‌باشند که در این پژوهش با کمک چهار موتور جستجوی گوگل، یاهو، لایو سرچ و اگزلید داده‌ها جمع آوری گردیده است. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات ازنرم افزار Excel استفاده شده است.
یافته‌ها : یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد که در مجموع وب گاه دانشگاه علوم پزشکی تهران با  9562 پیوند دریافتی از لحاظ رویت پذیری مطلوب نمی‌باشد در حالیکه از لحاظ پژوهش‌های منتشر شده در گوگل اسکالر با 12100 مقاله ، جایگاه بسیار مناسبی در منطقه وجهان دارد همچنین اندازه وب گاه دانشگاه علوم پزشکی تهران که وابسته به نمایه سازی توسط موتورهای جستجو می‌باشد بیشتر توسط موتورهای جستجو گوگل و یاهو و به میزان کمتری توسط موتورهای جستجو اگزلید و لایوسرچ نمایه سازی شده اند، تعداد 10813 صفحه به صورت فایل‌های غنی شده منتشر شده است  که بیشتر تمایل به انتشار مطالب در قالب .Pdf و سپس به شکل .Doc  و .ppt دارند.  زمان بارگذاری صفحه خانگی وب گاه دانشگاه با 4.2 ثانیه  از سرعت مناسب برخوردار نمی باشد.
بحث و نتیجه گیری : جایگاه پژوهشی و استنادی وب گاه دانشگاه علوم پزشکی تهران بر اساس گوگل اسکالر در جایگاه بسیار خوب و عالی در منطقه خاورمیانه وجهان می باشد. تعداد صفحات منتشر شده در وب گاه دانشگاه علوم پزشکی تهران به زبان فارسی در حد مطلوب قرار دارد ولی محتوای منتشر شده به زبان انگلیسی مطلوب نمی‌باشد. تعداد پیوندهای صورت گرفته از موسسات دانشگاهی به این دانشگاه خوب می باشد اما تعداد پیوندهای صورت گرفته در سطح بین المللی و موسسات اطلاعاتی کم است.

انتشار الکترونیک: 1392/5/6