1- استادیار گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران ، s.rahimi@razi.ac.ir
2- کارشناس ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی، کتابخانهی عمومی پروین اعتصامی، ایلام، ایران
چکیده: (2833 مشاهده)
زمینه و هدف: امروزه سواد سلامت بهعنوان یکی از موضوعات مهم ارتقای سطح سلامت جامعه مورد توجه است. هدف این پژوهش تعیین رابطهی بین استفاده از شبکههای اجتماعی با سواد سلامت کاربران کتابخانههای عمومی شهر ایلام است.
روش بررسی: پژوهش از نوع کاربردی و بهروش همبستگی-پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش را کاربران فعال کتابخانههای عمومی شهر ایلام در سال 1396 تشکیل میدهد. حجم نمونه به روش نمونهگیری طبقهای تصادفی انتخاب شد. برای گردآوری دادهها از پرسشنامهی سه قسمتی شامل اطلاعات فردی، شبکههای اجتماعی و سنجش سواد سلامت استفاده شده است. جهت تجزیه و تحلیل دادههای پژوهش از آزمونهای آماری توصیفی(میانگین، انحرافمعیار) و استنباطی(ضریب همبستگی) با استفاده از نرمافزار spss استفاده شده است.
یافتهها: کاربران کتابخانههای عمومی با توجه به نمرهی میانگین مؤلفههای آزمون در دریافت اطلاعات سواد سلامت نتایج خوبی داشتهاند و بهترتیب با هدف«فهم و درک، ارزیابی، خواندن، بهکارگیری و دسترسی» به اطلاعات سلامت، اقدام به استفاده از شبکههای اجتماعی در حوزه سواد سلامت میکنند. همچنین یافتهها نشان داد که بین استفادهی کاربران از شبکههای اجتماعی با سواد سلامت و مولفههای آن رابطهی معناداری وجود دارد، بهعبارتی با افزایش استفاده از شبکههای اجتماعی سطح سواد سلامت کاربران افزایشمییابد.
نتیجهگیری: ازآنجاکه شبکههای اجتماعی بهعنوان منابع کسب اطلاعات بهداشتی و سلامت در ارتقای سواد سلامت کاربران کتابخانههای عمومی نقش داشت، میتوان بستری مناسب در شبکههای اجتماعی با هدف به اشتراکگذاری تجارب و افزایش سطح سواد سلامت کاربران با درنظرگرفتن امنیت اطلاعات کاربران و صحت اطلاعات ارایه شده ایجاد نمود تا بدینوسیله بتوان امکانات و شرایط جدیدی را پیشروی کاربران، پزشکان، بیمارن و برنامهریزان این حوزه قرار داد.
نوع مطالعه:
پژوهشی اصيل |
موضوع مقاله:
کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی انتشار الکترونیک: 1398/7/29