1- استاد گروه مدیریت اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2- استادیار گروه زنان و زایمان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران
3- کارشناس ارشد فناوری اطلاعات سلامت، گروه مدیریت اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، shpahlevany@gmail.com
چکیده: (4209 مشاهده)
زمینه و هدف: پرهاکلامپسی، یکی از جدیترین موارد بارداریهای پرخطر است که سلامت زنان در سطح جهان به خصوص در کشورهای در حال توسعه را به مخاطره میاندازد. پرهاکلامپسی در ایران، با 14 درصد شیوع دومین علت شایع مرگومیر مادران است. هدف از این پژوهش شناسایی الزامات اطلاعاتی برنامه کاربردی خودمراقبتی پرهاکلامپسیمبتنی بر اندروید میباشد.
روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی بوده و سال 1397 در بیمارستان امیرالمومنین(ع) وابسته به دانشگاه علوم پزشکی سمنان در دو مرحلهی مرور منابع و نیازسنجی عناصراطلاعاتی انجام شد. در مرحلهی مروری، پس از مطالعهی مقالات و پژوهشهای مرتبط با موضوع مطالعه، الزامات اطلاعاتی و فاکتورهای تاثیرگذار بر شیوع و بروز پرهاکلامپسی شناسایی و سپس نظرسنجی از پزشکان صاحبنظر با طراحی پرسشنامهای پژوهشگر ساخته با پایایی ضریب آلفای کرونباخ 92/4% انجام شد.
یافتهها: 63/9% از پرسششوندگان به عناصر یافتههای دموگرافیک اهمیت زیادی اختصاص دادهاند. 75/9% عناصر اطلاعاتی مطرح شده در سابقه بهداشتی را بسیار پراهمیت شناسایی کردهاند. 77/85% از جامعهی پژوهش، عناصر بخش سبک زندگی را دارای بالاترین درجه اهمیت دانستهاند. عناصر بخش امکان یادآوری در برنامه ضروری تشخیص داده شد. 33/33% از پرسششوندگان آموزش ورزش را در پایینترین و 45/24% از آنان بالاترین درجه اهمیت دانسته و عناصر اطلاعاتی گزارشگیری را با اهمیت 5 نمره دهی نمودهاند.
نتیجهگیری: الزامات اطلاعاتی این برنامه در 6 گروه سابقه بهداشتی، نکات آموزشی، سبک زندگی، یادآور مراجعه، گزارشگیری و اطلاعرسانی تعیین شد. این برنامه میتواند به مادران کمک کند تا با رعایت تغذیه مناسب و اصول درمانی بیماری خود را کنترل کنند و عوارض بیماری خود را به حداقل برسانند.
نوع مطالعه:
پژوهشی اصيل |
موضوع مقاله:
فناوری اطلاعات سلامت انتشار الکترونیک: 1397/12/28