دوره 3، شماره 3 و 4 - ( 12-1388 )                   جلد 3 شماره 3 و 4 صفحات 75-70 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

rasti A, Erfani Y, yazdanbod H. Prevalence and antibiotic susceptibility of isolated acinetobacters from blood culture in shariati hospital. payavard 2010; 3 (3 and 4) :70-75
URL: http://payavard.tums.ac.ir/article-1-115-fa.html
راستی آرزو، عرفانی یوسف، یزدان بد حجت. فراوانی اسینتو باکترهای جدا شده از کشت خون در آزمایشگاه بیمارستان شریعتی تهران. پیاورد سلامت. 1388; 3 (3 و 4) :70-75

URL: http://payavard.tums.ac.ir/article-1-115-fa.html


چکیده:   (10638 مشاهده)
زمینه و هدف :اسینتوباکترها از پاتوژنهای فرصت‏طلب بوده و از عوامل مهم عفونتهای بیمارستانی محسوب می‌شوند .این باکتریها می‌توانند طیف وسیعی از عفونتها نظیر سپتی سمی وپنومونی را ایجاد نمایند و به دلیل مقاومت به آنتی‏بیوتیکهای رایج از معضلات سیستم بهداشتی درمانی محسوب شده و از طریق کارکنان بهداشتی درمانی و ابزار پزشکی قابل انتقال هستند. لذا مطالعه حاضر به منظور تعیین فراوانی و حساسیت انتی بیوتیکی اسینتوباکتر‏های جداشده از کشت خون انجام پذیرفت.
روش بررسی : در این مطالعه که یک مطالعه توصیفی گذشته نگر می‌باشد تعداد 750 عدد کشت خون مثبت در یک فاصله9 ماهه با استفاده از اطلاعات ثبت شده در رایانه ازمایشگاه بیمارستان شریعتی ارزیابی گردید و فراوانی اسینتوباکتر‏های جداشده از کشت خون محاسبه گردید و نتایج حساسیت آنتی‏بیوتیکی به روش دیسک دیفیوژن آگار مورد بررسی قرار گرفت. سپس نتایج با امار توصیفی تجزیه و تحلیل گردید.
یافته‏ها: در این بررسی تعداد 133 مورد اسینتوباکتر از نمونه‌های کشت‏ خون ارسال شده از بخشهای بیمارستان شریعتی جدا گردید که در مقایسه بین بخشهای بیمارستان، بیشترین موارد جداشده (5/65% )مربوط به بیماران بخش اورژانس بیمارستان بود. در انجام آنتی بیوگرام با استفاده از آنتی بیوتیکهای سیپرو فلوکساسین, کوتریموکسازول, جنتامایسین, آمیکاسین, توبرامایسین, سفتازیدیم و سفتریاکسون، بیشترین حساسیت بدست آمده مربوط به سیپروفلوکساسین (91%) و کوتریموکسازول (5/57%) و بیشترین مقاومت مربوط به سفتریاکسون (4/98%) بود .
بحث و نتیجه‏گیری : با توجه به این نکته که بیشترین موارد جداشده از بخش اورژانس می‏باشد این مهم را خاطر نشان می‏سازد که احتمال دارد بخشی از موارد مثبت، عفونت واقعی نبوده و در اثر آلودگی باشد. لذا لازم است یک مطالعه آینده‏نگر با رعایت تمام شرایط استاندارد و استریل از زمان نمونه‏گیری تا بدست آمدن نتیجه نهایی و مقایسه با علائم بالینی بیمار انجام گیرد و سپس نتایج حاصل از آن با این مطالعه مقایسه گردد.

متن کامل [PDF 232 kb]   (5344 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی اصيل | موضوع مقاله: مدیریت خدمات بهداشتی درمانی
انتشار الکترونیک: 1392/5/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پیاورد سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb