دوره 6، شماره 6 - ( 12-1391 )                   جلد 6 شماره 6 صفحات 467-477 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soltan Dallal M M, Dargahi H, Mehrani F, Sharifi Yazdi M K, Rahimi Forushani A, Miremadi S A. The Role Of Streptococcus Mutants In Dental Caries In Two Groups Of Sensitive And Resistance Children Age Between 3 To 5 Years . payavard. 2013; 6 (6) :467-477
URL: http://payavard.tums.ac.ir/article-1-6-fa.html
سلطان دلال محمد مهدی، درگاهی حسین، مهرانی فریبرز، شریفی یزدی محمد کاظم، رحیمی فروشانی عباس، میرعمادی سید اصغر. بررسی نقش استرپتوکوک موتانس در ایجاد پوسیدگی دندان در کودکان حساس و مقاوم به پوسیدگی . پیاورد سلامت. 1391; 6 (6) :467-477

URL: http://payavard.tums.ac.ir/article-1-6-fa.html


چکیده:   (5531 مشاهده)
زمینه و هدف: پوسیدگی در کودکان بعلت مصرف مکرر مواد قندی بخصوص هنگام شب مربوط به عادات فرهنگی و اقتصادی جامعه و تربیت خانوادگی می­باشد. پوسیدگیهای دندان یکی از شایع ترین بیماریهای انسان است که عوامل زیادی مانند میکروارگانیسمها، رژیم غذایی، گذشت زمان و خود میزبان در ایجاد آن نقش دارد. استرپتوکوک موتانس یکی از میکروارگانیسمهایی است که در ایجاد پوسیدگی دندان مطرح می‌باشد. هدف از این مطالعه تعیین نقش استرپتوکوک موتانس در پوسیدگی دندان در دو گروه حساس و مقاوم به پوسیدگی بوده است.

روش بررسی: این مطالعه مقطعی با همکاری 120 کودک در دوگروه حساس و مقاوم از هر گروه 60 کودک مراجعه کننده به دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گروه سنی بین 3 تا 5 سال بطور تصادفی انتخاب شدند. معیار انتخاب برای گروه حساس به پوسیدگی 5 dmfs ≥ و مقاوم به پوسیدگی 1 dmfs ≤ بود. با جمع­آوری بزاق این افراد از روش غیرتحریک شده و کشت آن در محیط اختصاصی میتیس سالیواریوس آگار در دمایoC 37 و شمارش استرپتوکوک موتانس انجام شد. دادهﻫﺎی ﺟﻤﻊآوری ﺷﺪه ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از آزﻣﻮن Chi-Square ﻣﻮرد ﺗﺠﺰﯾﻪ و ﺗﺤﻠﯿﻞ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻨﺪ.

یافته‌ها : نتایج معنی داری بین تعداد استرپتوکوک موتانس در هر میلیتر((cfu/ml و سن بیمار و تکرر مصرف مواد قندی بدست  آمد، در حالیکه بین تعداد استرپتوکوک موتانس در هر میلیتر((cfu/ml با جنس، بهداشت دهان و یا رژیم غذایی دوران شیرخواری معنی دار نبود.

نتیجهگیری: نتایج بدست آمده نشان می‌دهد که مصرف مواد قندی در سنین کودکی می تواند در پوسیدگی دندان نقش داشته باشد.

متن کامل [PDF 323 kb]   (4149 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت خدمات بهداشتی درمانی
دریافت: ۱۳۹۱/۸/۲۷ | پذیرش: ۱۳۹۱/۱۲/۲۷ | انتشار: ۱۳۹۲/۵/۲

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پیاورد سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2017 All Rights Reserved | Journal of Payavard Salamat

Designed & Developed by : Yektaweb