دوره 9، شماره 4 - ( 8-1394 )                   جلد 9 شماره 4 صفحات 380-373 | برگشت به فهرست نسخه ها

Saba F, Bohloli M, Kaviani S, Zonoubi Z, Sayyadipoor F, Hajifathali A. Distribution Of Leukocytes In Women With Vaginal Delivery Compared To Elective Caesarean. payavard 2015; 9 (4) :373-380
صبا فخرالدین، بهلولی محبوبه، کاویانی سعید، ذنوبی زهرا، صیادی پور فاطمه، حاجی فتحعلی عباس. بررسی توزیع لکوسیت‌ها در خانم‌های با زایمان طبیعی در مقایسه با سزارین انتخابی. پیاورد سلامت. 1394; 9 (4) :373-380

1- دانشجوی دکتری هماتولوژی و بانک خون، گروه هماتولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
2- کارشناس ارشد هماتولوژی و بانک خون، گروه هماتولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
3- دانشیار گروه هماتولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
4- استادیار گروه زنان و زایمان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
5- کارشناس ارشد بیوتکنولوژی، گروه بیوتکنولوژی، سازمان انتقال خون، تهران، ایران
6- استاد گروه داخلی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، hajifathali@yahoo.com

زمینه و هدف: زایمان طبیعی و نوع سزارین دو فرایند جدا ازهم برای تولد نوزاد است. فرایند و شرایط متفاوت زایمان طبیعی و سزارین می‌تواند بر روی تعداد و نوع گلبول‌های سفید خون محیطی مادران اثرگذار باشد. این مطالعه با هدف ارزیابی و تعیین تعداد و نوع لکوسیت‌ها در مادران برحسب نوع زایمان انجام‌شده است.

روش بررسی: این پژوهش یک مطالعه از نوع مقطعی است که به ‌صورت توصیفی- تحلیلی با انجام نمونه‌گیری تصادفی از خانم‌های باردار که در طول یک سال به بیمارستان شهرستان ملایر مراجعه کرده بودند، انتخاب شدند. نمونه آماری این پژوهش شامل 30 خانم با زایمان طبیعی و 30 خانم با سزارین انتخابی بودند. نمونه‌های خون قبل و بعد از زایمان با دستگاه شمارشگر خودکار سیسمکس مدل 21 KX- بررسی شدند. تحلیل آماری داده‌ها با استفاده از آزمون‌های توصیفی و تحلیل واریانس چند متغیری در نرم‌افزار SPSS انجام گرفت. 0/05>P به ‌عنوان سطح معناداری در نظر گرفته شد.

یافته‌ها: در تعداد لکوسیت‌های هر دو گروه از نمونه آماری بعد از زایمان، افزایش معنی‌داری مشاهده شد. میانگین تعداد نوتروفیل‌های خون در زایمان طبیعی در مقایسه با سزارین انتخابی به طور معنی‌دار افزایش داشت.

نتیجه‌گیری: فشار بدنی و استرس در زایمان طبیعی در قیاس با سزارین می‌تواند بر افزایش نوع لکوسیت‌ها اثرگذار باشد. با این ‌حال، هنوز مشخص نشده است که نوع سلول غالب خون محیطی در زایمان طبیعی، بر روی نوزاد و مادر تاثیر داشته باشد.

متن کامل [PDF 1214 kb]   (2082 دریافت)
انتشار الکترونیک: 1394/9/29