دوره 8، شماره 3 - ( 6-1393 )                   جلد 8 شماره 3 صفحات 197-188 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Parsaeimehr M, Misaghi A, Akhondzade A, Jebelli Javan A, Taheri M, Shariatifar N. The Effect Of Lactobacillus Paracasei Isolated From Yoghurt On The Growth And Production Of Staphylococcus Aureus Enterotoxin. payavard 2014; 8 (3) :188-197
URL: http://payavard.tums.ac.ir/article-1-5434-fa.html
پارسایی مهر مهنوش، میثاقی علی، آخوندزاده افشین، جبلی جوان اشکان، طاهری مهدی، شریعتی فر نبی. مطالعه‌ی تاثیر جدایه ماستی لاکتوباسیلوس پاراکازئی بر رشد و تولید انتروتوکسین استافیلوکوکوس اورئوس. پیاورد سلامت. 1393; 8 (3) :188-197

URL: http://payavard.tums.ac.ir/article-1-5434-fa.html


1- دانشکده دامپزشکی، دانشگاه سمنان
2- دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران ، Misaghia@vetmed.ut.ac.ir
3- دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
4- دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (7698 مشاهده)

 

زمینه و هدف: اثرات سودمند پروبیوتیک‌ها بر بدن، امروزه یکی از مباحث مهم دنیای علم تلقی می‌شود، لذا این مطالعه به منظور بررسی اثر ضد میکروبی سویه پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پاراکازئی جدا شده از ماست بر روی باکتری بیماری زای غذایی به نام استافیلوکوکوس اورئوس انجام گردید.

 

روش بررسی: در این تحقیق اثر سویه پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پاراکازئی جدا شده از ماست cfu/ml)108 ×1( بر رشد و تولید انتروتوکسین‌های باکتری استافیلوکوکوس اورئوسcfu/ml) 105×1(  مورد بررسی قرار گرفت که پس از تلقیح در محیط TSB و گرم خانه گذاری در دو دمای 25 و 35 درجه سانتی گراد، در زمان‌های صفر، 24، 48 و 72 ساعت، از کشت مخلوط و کنترل در محیط‌های اختصاصی BP و MRS کشت داده شد و سپس با استفاده از کیت الیزای ریدا اسکرین تولید انتروتوکسین بررسی گردید. یافته‌های این تحقیق با استفاده از آنالیز واریانس و آزمون مربع کای، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

 

یافته‌ها: پروبیوتیک‌ها در این مطالعه، رشد استافیلوکوکوس اورئوس را نسبت به نمونه‌ی کنترل 3 لوگ در دمای 25 درجه سانتی گراد و 2 لوگ در دمای 35 درجه سانتی گراد کاهش داد. سویه پروبیوتیکی تولید انتروتوکسین‌های A، C و E را در دمای 25 درجه سانتی گراد و انتروتوکسین‌های نوع E و A را در دمای 35 درجه سانتی گراد مهار کرد.

 

نتیجه‌گیری: استفاده از پروبیوتیک‌ها می‌تواند راهکار جدیدی برای کنترل زیستی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس بدون استفاده از آنتی بیوتیک‌ها محسوب گردد.

 

متن کامل [PDF 279 kb]   (3885 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی اصيل | موضوع مقاله: مدیریت خدمات بهداشتی درمانی
انتشار الکترونیک: 1393/6/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پیاورد سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb