دوره 8، شماره 1 - ( 2-1393 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 34-43 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soltan Dallal M M, Emadi Koochak H, Sharifi Yazdi M K, Taheri Mirghaed A, Choobineh H. Determination Of Yersinia Spp. And Salmonella Paratyphi B Isolated From Possibly Contaminated Cream Samples In The City Of Tehran. payavard. 2014; 8 (1) :34-43
URL: http://payavard.tums.ac.ir/article-1-5318-fa.html
سلطان دلال محمد مهدی، عمادی کوچک حمید، شریفی یزدی محمد کاظم، طاهری میرقائد علی، چوبینه حمید. تعیین گونه‌های یرسینیا و سالمونلا پاراتیفی Bجدا شده از خامه‌های محتمل آلوده در شهر تهران. پیاورد سلامت. 1393; 8 (1) :34-43

URL: http://payavard.tums.ac.ir/article-1-5318-fa.html


1- دانشکده بهداشت، مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، Msoltandallal@gmail.com
2- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- دانشکده پیراپزشکی، مرکز تحقیقات بیماریهای مشترک انسان و دام(زئونوز)، دانشگاه علوم پزشکی تهران
4- دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
5- دانشکده پیراپزشکی، عضو مرکز تحقیقات زئونوز، دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (3948 مشاهده)

 

زمینه و هدف: خامه ﯾﮏ ﻓﺮآورده ﻟﺒﻨﯽ ﻣﻐﺬی اﺳﺖ و ﺑﺪﻟﯿﻞ ارزش ﻏـﺬاﯾﯽ ﺑـﺎﻻ، pH ﻧﺰدﯾـﮏ به ﺧﻨﺜـﯽ و ﻗﺎﺑﻠﯿﺖ ﻧﮕﻬﺪاری محدود، ﻣﺤﯿﻂ ﻣﻨﺎﺳﺒﯽ ﺑﺮای رﺷـﺪ ﻣﯿﮑﺮوارﮔﺎﻧﯿـﺴﻢ‌ﻫـﺎست. در چند دهه گذشته آلودگی باکتریایی مواد غذایی از اهمیت خاصی برخوردار شده است. سالمونلا و یرسینیا دو عامل مهم در بیماری‌های منتقله از غذا هستند، که سبب گاستروآنتریت انسانی می‌شوند. ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ‌ی ﺣﺎﺿﺮ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ارزﯾﺎﺑﯽ ﮐﯿﻔﯿﺖ ﺑﻬﺪاﺷﺘﯽ خامه‌هایﺳـﻨﺘﯽ ﻣـﺼﺮﻓﯽ از ﻧﻈﺮ آﻟﻮدﮔﯽ ﺑﺎﮐﺘﺮﯾﺎﯾﯽ اﻧﺠﺎم ﮔﺮدﯾﺪ.

 

روش بررسی: در این مطالعه‌ی مقطعی، 100 نمونه خامه‌ی غیر پاستوریزه از 5 نقطه سطح شهر تهران جمع آوری گردید. پس از غنی سازی در محیط سلنیت F برای سالمونلا و غنی سازی در بافر فسفات به مدت 2 هفته در سرما برای یرسینیا طبق دستورالعملCDC، تلقیح بر روی محیط‌های کشت مک کانکی و CIN آگار انجام شد. روز بعد کلنی‌های مشکوک از نظر فنوتایپی مورد بررسی اولیه و بوسیله پلاک API-20E مورد تائید نهایی قرار گرفتند.

 

یافته‌ها: 29% نمونه‌های خامه‌ی مورد مطالعه، حداقل به یک باکتری آلوده بودند. 3% نمونه‌های مورد مطالعه به یرسینیا شامل 1 سویه‌ی آنتروکلی تیکا، 1 سویه‌ی اینترمدیا و 1 سویه‌ی فردریکسنی و 2% به سالمونلاپاراتیفی B آلوده بودند. همچنین باکتری‌های دیگری مانند اشریشیا کلی، آنتروباکتر، کلبسیلا و سیتروباکتر جدا گردید. 5 نمونه خامه به صورت توام به 2 باکتری آلوده بودند.

 

نتیجه‌گیری: نتایج حاصله موید کنترل کیفی و نظارت بیشتر اداره‌ی بهداشت مواد غذایی بر خامه‌های تولیدی در سطح شهر تهران می‌باشد.

 

متن کامل [PDF 274 kb]   (929 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت خدمات بهداشتی درمانی
دریافت: ۱۳۹۳/۲/۳۱ | پذیرش: ۱۳۹۳/۲/۳۱ | انتشار: ۱۳۹۳/۲/۳۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پیاورد سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2017 All Rights Reserved | Journal of Payavard Salamat

Designed & Developed by : Yektaweb