دوره 14، شماره 5 - ( آذر و دی 1399 )                   جلد 14 شماره 5 صفحات 423-413 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soltan Dallal M M, Asgharzadeh H, Bakhtiari R, Sharifi Yazdi M K, Pourmoradian M, Nabatchian F. Determination the Frequency of Yersinia enterocolitica in Traditional Fruit Juices Obtained from Juices Shop in Southern Part of Tehran. payavard. 2021; 14 (5) :413-423
URL: http://payavard.tums.ac.ir/article-1-6916-fa.html
سلطان دلال محمد مهدی، اصغرزاده حامد، بختیاری روناک، شریفی یزدی محمد کاظم، پورمرادیان مهدیه، نباتچیان فریبا. تعیین میزان فراوانی یرسینیا انتروکلی تیکا در آب میوه‌های سنتی آب میوه فروشی‌های جنوب شهر تهران. پیاورد سلامت. 1399; 14 (5) :423-413

URL: http://payavard.tums.ac.ir/article-1-6916-fa.html


1- استاد گروه پاتوبیولوژی، مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران ، msoltandallal@gmail.com
2- دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران
3- استادیار گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران
4- استاد گروه علوم ازمایشگاهی، مرکز تحقیقات بیماری‌های مشترک دام و انسان، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران
5- کارشناس میکروب شناسی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران
6- دانشیار گروه علوم آزمایشگاهی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران
چکیده:   (707 مشاهده)
زمینه و هدف: آب‌میوه‌ها بخش مهمی از رژیم‌های غذایی مدرن است، که در صورت آلوده بودن به باکتری‌های پاتوژن می‌توانند باعث عفونـت‌هـای مختلـف دسـتگاه گوارشی گردند. مطالعه‌ی حاضر با هدف تعیین میزان فراوانی یرسینیا انتروکلی تیکا در آب‌میوه‌های سنتی آب‌میوه فروشی‌های جنوب شهر تهران انجام شده است.
روش بررسی: در یک مطالعه‌ی توصیفی مقطعی، ۱۰۰ نمونه‌ آب‌میوه شامل آب انبه، هویج، سیب و کرفس(از هرکدام ۵ نمونه در هر آب‌میوه‌فروشی‌) از جنوب شهر تهران جمع‌آوری و طبق استاندارد ملی ایران ۲۹۴۶ و ۹۲۳۶ از نظر وجود اشریشیاکلی، سالمونلا، شیگلا و یرسینیا انتروکلی تیکا بررسی گردید. تجزیه و تحلیل داده‌ها با بهره‌گیری از آمار توصیفی و با استفاده از نرم‌افزار SPSS‎‏ انجام شد.
یافته‌ها: میزان آلودگی به باکتری یرسینیا انتروکلی تیکا ۲ درصد،  اشریشیاکلی ۲۵ درصد، شیگلا ۱۴ درصد و سالمونلا ۱ درصد بود. در بررسی آب‌میوه‌های مورد مطالعه در این تحقیق اشریشیاکلی در تمام آب‌میوه‌ها؛ شیگلا در آب هویج و کرفس و سیب؛ یرسینیا انتروکلی تیکا در آب کرفس و آب انبه؛ و سالمونلا فقط در آب هویج مشاهده شد.
نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه می‌توان بیان نمود که شمارش باکتری‌های مورد مطالعه در این تحقیق در آب‌میوه فروشی‌های سطح تهران، لزوم پیگیری‌های لازم جهت کاهش میزان بیماری‌های حاصل از این باکتری‌ها را بیش از پیش نمایان می‌کند.
متن کامل [PDF 504 kb]   (215 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی اصيل | موضوع مقاله: علوم آزمایشگاهی
انتشار الکترونیک: 1399/10/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پیاورد سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2022 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb