دوره 7، شماره 1 - ( 2-1392 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 31-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- ، Hchobineh@tums.acir
چکیده:   (12458 مشاهده)

زمینه و هدف : امروزه خانواده‌های بسیاری یا از حیوانات خانگی مراقبت می‌کنند، یا در یک واحد دامپروری مشغول فعالیتند. بررسی پیامدهای روانی و شخصیتی نگهداری و کار با حیوانات، اهمیت خاصی دارد. هدف پژوهش حاضر، مقایسه وضعیت سلامت روانی و ویژگی‌های شخصیتی صاحبان حیوانات خانگی با صاحبان و کارکنان واحدهای دامپروری می باشد.

روش بررسی: تعداد 500 نفر از مرتبطین با انواع حیوانات که به کلینیک دانشگاه تهران مراجعه کرده بودند، یا در واحدهای دامی شهر تهران مشغول فعالیت بودند، بصورت نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. با استفاده از پرسشنامه سلامت روان عمومی که در ایران استاندارد شده است و پرسشنامه خزانه سئوالات شخصیتی بین‌المللی، داده‌های پژوهش جمع‌آوری شد و با استفاده از نرم‌افزار SPSS و آزمون تحلیل واریانس چند متغیره و آزمون تعقیبی داده‌ها مورد تحلیل قرار گرفت.

یافته‌ها : نتایج نشان داد کلیه میانگین زیرمقیاسهای سلامت روان عمومی به جز زیر مقیاس اضطراب بین گروههای مورد مطالعه تفاوت دارد، درحالیکه تفاوتی در برون گرایی و وظیفه شناسی آنها دیده نمی‌شود. هم چنین، سازش پذیری نگهدارندگان حیوانات خانگی در مقایسه با دیگر گروه‌ها پایینتر است.

نتیجه گیری: وضعیت سلامت روان در صاحبان و نگه دارندگان حیوانات خانگی در مقایسه با سایر کشورها پائین است و تیپ های شخصیتی این افراد نیز با سایر کشورها تفاوت دارد که به نظر می‌رسد به دلیل تفاوت های فرهنگی و دستورات موکد دینی و فقهی در خصوص نگه داری از حیوانات خانگی است.

متن کامل [PDF 303 kb]   (11295 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی اصيل | موضوع مقاله: مدیریت خدمات بهداشتی درمانی
انتشار الکترونیک: 1392/5/2

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.