دوره 11، شماره 6 - ( بهمن و اسفند 1396 )                   جلد 11 شماره 6 صفحات 715-722 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشجوی کارشناسی ارشد میکروب شناسی، گروه میکروب شناسی پزشکی، پردیس بین الملل، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
2- دانشیار گروه میکروب شناسی پزشکی، پردیس بین الملل، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
3- استاد گروه میکروب شناسی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده:   (481 مشاهده)
زمینه و هدف: باکتری اشریشیاکلی انتروپاتوژن(EPEC; Enteropathigenic E.coli) از خانواده ی انتروباکتریاسه و به عنوان یک عامل مهم گاستروانتریت و اسهال به ویژه در کودکان کشورهای در حال توسعه و نیز توسعه نیافته می باشد. این پاتوتایپ می تواند در کودکان زیر ۵ سال سبب بیماری شدید و یا حتی مرگ شود. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی اشریشیاکلی انتروپاتوژنیک از نمونه های اسهال کشوری ناشی از طغیان های غذایی در کودکان زیر ۵ سال با روش مولکولی PCR است. 
روش بررسی: در یک مطالعه ی توصیفی مقطعی، ۴۵ نمونه طغیان کشوری مربوط به کودکانی که مبتلا به اسهال شده بودند، به بخش میکروب شناسی دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران ارسال شد. باکتری اشریشیاکلی با استفاده از روش استاندارد و تست های بیوشیمیایی شناسایی شد. برای تشخیص اشریشیاکلی انتروپاتوژنیک وجود ژن eae با استفاده از روش PCR و تست سرولوژی با استفاده از آنتی سرم اختصاصی و چنددودمانی(شرکت مست انگلستان) به روش آگلوتیناسیون بر روی لام انجام شد. 
یافته ها: از ۴۵ نمونه طغیان، ۲۸ جدایه اشریشیاکلی شناسایی شدند که از بین آنها ۱ جدایه(۳/۶%) به عنوان اشریشیاکلی انتروپاتوژنیک شناسایی شد. این جدایه دارای ژن eae بود. بر اساس واکنش سرولوژیکی آنتی ژن های سوماتیک(O) و فلاژلی(H)، سروتایپ اشریشیاکلی انتروپاتوژن جدا شده O۱۱۹B۱۴ بود.
نتیجه گیری: نتایج ما نشان می دهد که جداسازی اشریشیاکلی انتروپاتوژنیک از نمونه های اسهال کودکان ناشی از طغیان های غذایی می تواند از توجه و اهمیت خاصی برخوردار باشد.
متن کامل [PDF 418 kb]   (173 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم آزمایشگاهی
انتشار الکترونیک: ۱۳۹۷/۱/۲۶