دوره 10، شماره 3 - ( مرداد و شهریور 1395 ) | جلد 10 شماره 3 صفحات 220-229 | برگشت به فهرست نشریات


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soltan Dallal M M, Shojaei Zinjanab M, Vahedi S, Mahmoudi H, Ghanbarzadeh S, Hedayati Rad F. A Survey of Escherichia Coli, Enterococcus and Total Microbial Count of Packaged and Non-Packaged Fresh Vegetables in Tehran. payavard. 2016; 10 (3) :220-229
URL: http://payavard.tums.ac.ir/article-1-6054-fa.html
سلطان دلال محمدمهدی، شجاعی زینجناب مریم، واحدی سعید، محمودی حمید، قنبرزاده شهرود، هدایتی راد فاطمه. بررسی اشریشیا کلی، انتروکوکوس و شمارش کلی میکروارگانیسم ها در سبزی های تازه بسته بندی شده و غیر بسته بندی شده در تهران. پیاورد سلامت. 1395; 10 (3) :220-229

URL: http://payavard.tums.ac.ir/article-1-6054-fa.html


1- استاد بخش میکروب شناسی، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- دانشجوی کارشناسی ارشد میکروب شناسی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، Maryam_shojaei60@yahoo.com
3- مربی هیئت علمی گروه اتاق عمل، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
4- کارشناس بهداشت محیط، معاونت بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
5- کارشناس ارشد میکروب شناسی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (1301 مشاهده)

زمینه و هدف: سبزی ها یکی از مواد اصلی سبد غذایی محسوب می شوند و مصرف آنها رو به افزایش است. از طرفی بیماری ها و طغیان های ایجاد شده توسط این گروه از مواد غذایی نیز روند افزایشی پیدا کرده است. این مطالعه با هدف تعیین میزان آلودگی میکروبی در سبزی های مصرفی جنوب تهران انجام گرفت.

روش بررسی: 100 نمونه از 10 نوع سبزی تازه بسته بندی شده و غیر بسته بندی شده بر اساس روش های ارائه شده در استاندارد های ملی ایران مورد آزمون قرار گرفت. شمارش انتروکوکوس با کشت پورپلیت در محیط KF آگار، شمارش کلی میکروارگانیسم ها با کشت پورپلیت در محیط پلیت کانت آگار و شناسایی اشریشیاکلی با استفاده از محیط های لوریل سولفات براث، EC براث، آب پپتونه و سپس کشت خطی در محیط مک کانکی آگار و تأیید با آزمون های اوره، حرکت، تولید SH2، تولید گاز و تخمیر قند انجام گرفت.

یافته ها: تمامی(100%) نمونه های سبزی خوردن، اسفناج، جوانه گندم و جوانه ماش و نیز به ترتیب 40، 60 و 90% نمونه های پیازچه، ریحان و قارچ غیر قابل مصرف بودند.

نتیجه گیری: مصرف سبزی ها به ویژه سبزی هایی که به صورت خام مصرف می شوند، نیاز به دقت بیشتر به هنگام شستشو و استفاده از دستورالعمل های بهداشتی معاونت بهداشتی و مراکز بهداشت به هنگام خرید و مصرف دارد.

متن کامل [PDF 472 kb]   (386 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم آزمایشگاهی
دریافت: ۱۳۹۵/۹/۱۴ | پذیرش: ۱۳۹۵/۹/۱۴ | انتشار: ۱۳۹۵/۹/۱۴

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پیاورد سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Payavard Salamat

Designed & Developed by : Yektaweb