دوره 3، شماره 3 و 4 - ( 12-1388 )                   جلد 3 شماره 3 و 4 صفحات 10-24 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Veghari G, Joshaghani H, Hoseini S, Sedaghat S, Nik Nezhad F, Angizeh A, et al . The Study of prevalence of Hypercholesterolemia and some relative factors in Golestan province. payavard. 2010; 3 (3 and 4) :10-24
URL: http://payavard.tums.ac.ir/article-1-109-fa.html
وقاری غلامرضا، جوشقانی حمید رضا، حسینی سید احمد، صداقت سید مهدی، نیک نژاد فرهاد، انگیزه عبدالحمید، و همکاران.. بررسی میزان شیوع هیپرکلسترولمی و برخی عوامل مرتبط با آن در استان گلستان. پیاورد سلامت. 1388; 3 (3 و 4) :10-24

URL: http://payavard.tums.ac.ir/article-1-109-fa.html


چکیده:   (6096 مشاهده)
زمینه و هدف: بیماری قلبی عروقی اولین عامل مرگ و میر در بزرگسالان بوده و افزایش کلسترول خون زمینه ساز ابتلاء به این بیماریهاست. هدف اصلی این مطالعه بررسی میزان شیوع هیپرکلسترولمی و ارتباط آن با الگوی تغذیه‌ای، شیوه زندگی و شاخص‌های تن سنجی است.
روش بررسی
: این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی بر اساس یافته‌های مبتنی بر جمعیت بوده که بر روی 1995 نفر ( 997 مرد و 998 زن ) از افراد 65-25 ساله درسال 1384 در استان گلستان به اجرء درآمده است. نمونه گیری از نوع ترکیبی (خوشه‌ای و طبقه‌ای) بوده و از تمامی نمونه‌ها اندازه گیری کلسترول خون، آنتروبومتری و تکمیل پرسشنامه بعمل آمد. کلسترول خون بالاتر از  mg/dl200  بعنوان هیپرکلسترولمی طبقه بندی گردد.
یافته‌ها: میانگین سنی 2/39 سال و میانگین و انحراف معیار کلسترول سرم  در مردان و زنان بترتیب39.5 ± 196.7 و 42.9 ± 209.4 میلی گرم در دسی لیترو میزان شیوع هیپرکلسترولمی در زنان و مردان بترتیب57%و7/44% است که اختلاف از نظر آماری معنی دار می‌باشد( P<0.05). اختلاف آماری معنی داری از نظر میانگین کلسترول سرم بین  گروههای سنی، محل زندگی، میزان فعالیت بدنی روزانه و نمایه توده بدنی مشاهده می‌شود( P<0.01) ولی از نظر وضعیت اقتصادی معنی دار نیست. میزان شیوع هیپرکلسترولمی در افراد دچار چاقی شکمی2/63% و افراد سالم 41% می باشد که اختلاف از نظر آماری معنی دار است (P<0.05). مردم استان گلستان میوه، سبزیجات و ماهی را بترتیب 84/4، 65/3 و 2 روز در هر هفته مصرف می نمایند که میانگین مصرف افراد هیپرکلسترولمیک از نظر سبزی‌ها و ماهی کمتر از افراد سالم است. مصرف روغن جامد، مایع و انواع روغنهای دیگر بترتیب در 4/85 % ، 14%، 7/0 % افراد مشاهده می‌شود که در افراد هیپرکلسترولیک مصرف روغن مایع اندکی بیشتر است ولی اختلاف معنی دار نیست.
بحث و نتیجه گیری : هیپرکلسترولمی از مشکلات بهداشتی مردم استان گلستان است و زنان بیش از مردان از آن رنج می‌برند الگوی زندگی و الگوی تغذیه‌ای زمینه ساز ابتلاء به آن است. لذا آگاهی مردم و اصلاح رفتارهای اجتماعی و تغذیه‌ای در کاهش  بروز بیماریهای قلبی- عروقی می‌تواند موثر باشد

متن کامل [PDF 420 kb]   (1340 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت خدمات بهداشتی درمانی
دریافت: ۱۳۸۸/۴/۴ | پذیرش: ۱۳۸۸/۹/۲ | انتشار: ۱۳۹۲/۵/۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پیاورد سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Payavard Salamat

Designed & Developed by : Yektaweb